設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

Samsung HW-Q70T 3.1.2 Soundbar 輕鬆"平"玩天花聲道家庭影院

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
【Soundbar 評測】支援 Dolby Atmos 仲要五千蚊有找 ! Samsung HW-Q70T 3.1.2 Soundbar 輕鬆"平"玩天花聲道家庭影院

Samsung 近年非常積極開發 Soundbar 及周邊影音產品,更在美國加洲投資自建自己研發部 Samsung Audio Lab,開發出更多原創的家庭影院音效技術。至於其品牌最新推出的 Soundbar 系統 HW-Q70T 除了能對應 4K HDR Pass-through、 eARC 無損音效回傳外,更能利用 3.1.2 聲道呈現 Dolby Atmos 及 DTS:X 沉浸式的音效。最具玩味的莫過於能對應品牌本年度力推的 Q-Symphony 功能,能將 Soundbar 及電視內置喇叭作連動 ,建造出更細緻的 3D 音效系統。

⚡️圖文片 : https://post76.hk/news/2020/07/samsung-soundbar-q70t-review/

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

james911 發表於 2020-7-17 05:35
請問c兄,如果電視可以跟soundbar用wifi接駁,咁用wifi接好,定用HDMI線接好呢?效果會唔會差好遠既? ...

對呀,絕對係有線好過無綫架。

鑽石玩家

配合三叔QLED最理想,Q95T最理想,不過都唔算平

5萬

總版管

5千蚊有找算係咁啦!!!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

好想知道睇電影人聲方面會唔會好細聲?

鑽石玩家

小瑟 發表於 2020-7-3 06:57
5千蚊有找算係咁啦!!!

Sorry!我講部OLED 電視機

星級玩家

請問c兄,如果電視可以跟soundbar用wifi接駁,咁用wifi接好,定用HDMI線接好呢?效果會唔會差好遠既?

鑽石玩家

james911 發表於 2020-7-17 05:35
請問c兄,如果電視可以跟soundbar用wifi接駁,咁用wifi接好,定用HDMI線接好呢?效果會唔會差好遠既? ...

一定係HDMI啦

星級玩家

多謝c兄解答la
即刻去換HDMI

銀級玩家

GaryLai@G 發表於 2020-7-3 12:22
好想知道睇電影人聲方面會唔會好細聲?

我朋友買左, 都唔會細聲呀.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tommy1976 發表於 2020-7-18 11:40
我朋友買左, 都唔會細聲呀.

咁好