設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: PP-HK

[AV擴音機] 我都有開箱文la (Pioneer LX52+LX72)三條HDMI小小報告P.9

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄你就好啦一次買晒一套西裝,我喺老二買左部72之後就無錢買部52啦,一齊買真係抵好多,正好多,恭喜晒.{:6_1 ...
kangso 發表於 2010-3-2 03:36

本來都諗住淨買72算, 但上去試過幾次, 個SALES哥哥都認得我, 就係扑鎚果一刻佢同我講諗唔諗埋部52呀, 可以玩PQLS喎, 最慘係試過有PQLS同冇個感覺, 加左係定位清晰左線條好左。我答佢唔la咁貴, 佢話之前做緊promotion俾埋我, 一遞部計算機過黎我就中招, 之前冇比較過52既價錢唔知有冇買貴, 心諗都要5义野左近掛, 點知.....唉....就係咁落左疊law。

你用到音壓計咁pro, 我用人耳乍。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  PP-HK

Yes  .... but
tofu1978 發表於 2010-3-2 01:06

你..你...你....咁鬼毒既, 乜呢到d ching全部都咁鬼毒, 雲呑河、WW、1010大一堆名器塞過黎, 各位大佬我抖唔過氣呀。

WW5.2其實做緊咩價呢, 邊到買會平d? 我見二手有好多放出黎, 價錢都唔算太貴, 但係有冇假貨呢, 點分辨呀?

好似又落緊疊咁.......

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章

回復 55# PP-HK

我一來無試到PQLS,二來無$$,所以無買
真係有咁大分別??

進階玩家

回復 56# PP-HK

ww5.2 好多假野我唔敢買2手

鉑金玩家

回復  PP-HK

我一來無試到PQLS,二來無$$,所以無買
真係有咁大分別?? ...
kangso 發表於 2010-3-2 13:09

我唔敢講係好大分別, 事關只係舖頭度比較過, 係現場係聽得出有分別。理論上如果可以修正到jitter對音色係會有正面幫助, 我set好部機後只用PQLS, 覺得個效果OK。本來第一次係屋企試音覺得音色太薄都有諗過PQLS係咪有影響, 但參考過呢度d CHING講調教EQ及S. WAVE後已改善左。

鉑金玩家

回復  PP-HK

ww5.2 好多假野我唔敢買2手
getonthehyde 發表於 2010-3-2 13:48

我都係十五十六, 去英國訂又鬼死咁貴, 差唔多1m要成2-300鎊。又諗緊VDH ultimate, 係網站1m扣vat加shipping計港紙後大約15xx, 但係都成SUPRA三倍價錢呢。

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章

回復 59# PP-HK

係咪即係將前,中,超低嘅所有s.wave值校到最低,得番一條直線呢??

星級玩家

我未見過流既SSL, 疑似UV就大把,師兄可否提點下?

鉑金玩家

回復  PP-HK

係咪即係將前,中,超低嘅所有s.wave值校到最低,得番一條直線呢?? ...
kangso 發表於 2010-3-3 00:21

唔係呀, 係remote度有個掣可以直接選擇熄左個s. wave, 反而係setup menu度冇得揀。

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

唔係呀, 係remote度有個掣可以直接選擇熄左個s. wave, 反而係setup menu度冇得揀。 ...
PP-HK 發表於 2010-3-4 10:00

AUDIO PARAMETER 掣