設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

🎉Labkable 靚在獨立源頭開始 76-YouTube LIVE

關閉 [複製鏈接]

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

憤怒小子 發表於 2020-6-23 12:08
勁呀 , 終於有野學 ! 我一知半解啫 , 講電力裝置係咪有會合資格電工牌先可以講電?
如果無電工牌講電力裝置 ...

談論不會犯法, 香港有言論自由

鉑金玩家

應慳不洗,應洗不慳 To be a Better Man

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Just can't wait

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

wil-wil 發表於 2020-6-16 02:24
記住留意呢個星期二 22/6 嘅 YouTube Live 活動!!

--------------------------------------- ...

想請問一般應用幾多A的MCB 與 RCCB呢?
一般家居主電箱能提供多少A的電呢?我們怎樣知道?
如果只是能提供20A, 用32A的MCB是否沒有意思?
另應用多少A的RCCB呢?是否不應用大過總MCB的太多的A數?如總MCB是40A, RCCB用40A便可以, 如用60A的RCCB會否無咁安全?

評分

參與人數 2威望 +700 金錢 +230 熱話 +100 收起 理由
影音小編輯 + 200 + 230 + 100 師兄請留意PM有關領獎事宜 ^^
小瑟 + 500 恭喜哂Ching

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

這類直播學很多知識,請多辦

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

想問問cd盤電源線與數碼播放機有分別嗎?有建議嗎?

星級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

下次會專講提升影院電源線或排蘇嗎?

評分

參與人數 1威望 +200 金錢 +230 熱話 +100 收起 理由
影音小編輯 + 200 + 230 + 100 師兄請留意PM有關領獎事宜 ^^

查看全部評分

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

呢類節目搞多些哪

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

呢次 live 做得好~ 希望多 D 呢類活動
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

多謝大家支持!! 大家可以揀以下 1-2 條題目回覆一下,我地希望聽聽大家對呢次與電有關嘅活動感受 ... 最終將會有 10 朋友被挑選中獎,可獲贈 1 支 F.I.R.T 遠紅外線 Fuse!!

1. 喜歡 76 搞多些與電有關嘅活動嗎? 想以 YouTube Live 形式? 還是實體活動?

2. 喜歡理論性教學內容? 還是實試體驗比對?

3. 今次活動內容深淺適中嗎? 那方面內容較有印象?

4. 如有返歸試玩體驗,你最想試到什麼?

5. 有玩提升影音電源嗎? 換電源線? 換獨立電? 英式? 美式?

6. 現在影音組合屬 家庭影院? 兩聲道? 還是其它?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

wil-wil 發表於 2020-6-23 21:11
多謝大家支持!! 大家可以揀以下 1-2 條題目回覆一下,我地希望聽聽大家對呢次與電有關嘅活動感受 ... 最終 ...

1. 喜歡 76 搞多些與電有關嘅活動嗎? 想以 YouTube Live 形式? 還是實體活動?

鍾意, 多 D 器材外既話題. 呢類話題其實 YouTube 比較適合, 因為面對面始終埸地有限, 呢類活動亦唔需要親身0係現場.

2. 喜歡理論性教學內容? 還是實試體驗比對?

兩樣都鍾意, why not both

3. 今次活動內容深淺適中嗎? 那方面內容較有印象?

適中. 對電源有更深認識, 同埋記得搵有牌電工攪

4. 如有返歸試玩體驗,你最想試到什麼?

器材電源線

5. 有玩提升影音電源嗎? 換電源線? 換獨立電? 英式? 美式?

換左 AMP 電源線, 英式

6. 現在影音組合屬 家庭影院? 兩聲道? 還是其它?

家庭影院

評分

參與人數 2威望 +700 金錢 +730 熱話 +100 收起 理由
wil-wil + 500 + 500

查看全部評分

LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物