設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Hugo Fok

[好熱戲] 鄭秀文《Follow Mi concert》4K 演唱會編輯部搶先測評

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

ray 發表於 2020-6-20 00:53
徘徊中,可惜今次選曲好麻麻
好難決擇

其實今次揀歌幾好
有大熱有side tracks,如果淨係聽過佢大路歌嘅人一定覺得好悶
佢其實好多side tracks比大路歌好聽
例如:傷同世界之最(我願意)

不過呢
我反而覺得死多無謂嘉賓
又死掕住部分歌,所以製作部想cut都cut唔走
呢幾parts先最惡頂

例如BLM古X樂...
未走火入魔就話男神
而家個樣,4K睇真係多謝晒

重有隊不知名地下heavy mental band
滿場飛功力超越Wyman show入面嘅小背心李彩樺

後面咩Jackson Wang咩Chixxxx唔識串
請問邊位啊?!

我唔係佢fan,淨係因為隻碟係4K,而且佢算交到功課所以先買
對上一隻太災難,揀歌又差,完全冇興趣

最後
睇到堆咩州咩漢咩海咩西banners好煩

真係好懷念舊時淨心欣賞演唱會嘅觀眾
該合唱時合唱,該high時high
每次個歌手發表肺腑之言嘅時候,梗有件蛋散狂呼我愛你,你好靚之類嘅廢話
你都咪話唔煩

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

icq00000 發表於 2020-6-20 02:49
其實今次揀歌幾好
有大熱有side tracks,如果淨係聽過佢大路歌嘅人一定覺得好悶
佢其實好多side tracks比 ...

睇嚟你對好多嘢都好不滿,做人輕鬆一些吧,樣樣都睇唔順眼只會令自己生活得唔快樂,容易胡思亂想....

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

好有趣,人家出文評碟,有人唔啱聽,出文評人精神健康,又叫人成熟啲。

Post76 真有家的溫暖感覺。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
成龍大哥 + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

jc2ssych 發表於 2020-6-20 20:01
好有趣,人家出文評碟,有人唔啱聽,出文評人精神健康,又叫人成熟啲。

Post76 真有家的溫暖感覺。{:8_379 ...

76開始有強國風範

評分

查看全部評分

白鑽玩家

成龍大哥 發表於 2020-6-4 15:58
成熟D啦,咁大個人,,,,

非常認同。金句

白鑽玩家

關大爺 發表於 2020-6-4 14:20
本師兄不在sammi此po再出任何文字,

師兄洗唔洗編輯返依句。咁大個人,出爾返爾被人發現就唔好喇,為你好,免影響你信賴度,人無信不立。

本師兄將繼續不斷在sammi此po出任何文字。

白鑽玩家

關大爺 發表於 2020-6-20 21:44
76開始有強國風範

師兄,某你一路留言記錄唔系話自己未買考慮中,人哋講碟評是講看後自己感受,你完全唔係喎。

評分

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

allen89 發表於 2020-6-20 23:08
師兄洗唔洗編輯返依句。咁大個人,出爾返爾被人發現就唔好喇,為你好,免影響你信賴度,人無信不立。

本 ...

你啱,請樓主delete個po,謝

評分

查看全部評分

sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

allen89 發表於 2020-6-20 23:20
師兄,某你一路留言記錄唔系話自己未買考慮中,人哋講碟評是講看後自己感受,你完全唔係喎。

師兄係回覆 ...

sorry,不作回應

評分

查看全部評分

sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

allen89 發表於 2020-6-20 23:08

本 ...

師兄你對線材和產品製作有心得,大家是瞭解的。

香港人大家都工作忙碌,你近兩年願撥冗撰文講解,成網站健筆,用家亦有目共睹。

2008至2018年間的師兄,這兩年都不願意出帖發文了。不是說師壞話,而是網站彌漫一種狹隘欠包容的風氣。跟admin關係好的,發文暢通無阻;稍對產品有尖銳的批評,或被針鋒相對,或反被指惡意發言而被屏蔽。

當日有人對德發某店惡評,本人也有一定光顧經驗,故跟兄同一陣線。但需明白,網路世界乃公家地方,大家自說自話,倘意見價值沒主流共識,自必由它淡化,何必窮追猛打呢?

Allen兄也是有識之仕,黃藍不是政見,是包容、氣道的體現。

評分

查看全部評分