設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: TauKokSha@FB

[4K/8K電視] Sony 9000h

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

sumshing 發表於 2020-11-29 17:56
師兄,多謝你關心,我已經搵師傅整咗,真係入面有條線鬆咗,搞到背板唔着,依家已經整返好,開心使用中😊 ...

太好啦 可以享受啦

專業玩家

vincent369 發表於 2020-11-29 23:00
整機幾多錢?上門維修?

上門整的,大概1000蚊。但老實講,可能機型太新,師傅只係拆開嚟睇,最後發覺係有條線甩咗,再插返實已經整完。

師傅話好彩只係簡單問題,如果係其他問題,應該都整唔到。

專業玩家

avgod 發表於 2020-11-30 01:52
太好啦 可以享受啦

係,超爽。字幕問題仲未解決,不過只係㩒多幾個制,係會煩D,但可以接受。

依家準備裝返D  APP先。

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

sumshing 發表於 2020-11-30 12:12
上門整的,大概1000蚊。但老實講,可能機型太新,師傅只係拆開嚟睇,最後發覺係有條線甩咗,再插返實已經 ...

恭喜師兄,看來師兄運氣亦唔差,有看過其他網站話買水3犧牲左....

專業玩家

vincent369 發表於 2020-11-30 12:23
恭喜師兄,看來師兄運氣亦唔差,有看過其他網站話買水3犧牲左....

多謝師兄,本來都諗住要犧牲㗎啦,本住Total Loss嘅精神去整,總算仲有少少運。

星級玩家

請問港行更新左未?  未就唔敢買住

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

各位ching
請教下大家買大陸機運落黎個流程係點?
打木架係應該搵賣家定轉運公司?

專業玩家

HenryLAM@G 發表於 2020-11-30 23:55
各位ching
打木架係應該搵賣家定轉運公司? ...

我係天貓度㩒,之後送去集運倉,再叫集運倉試機加打木箱,最後送到嚟屋企門口。

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

NgSiuLun@FB 發表於 2020-11-28 14:17
我仲未有,可能係水貨?

我係陸版都更新左了, 而家可以有兒童鎖. 由於我無PS5, 我只有XBOX X, 但係都未用到 4K@120hz, 最多都係4K@60hz, 唔知點解. 我而家唔經AMP, 由X9000H 用HDMI 2.1 cable 插HDMI3, 直落XBOX X 架啦, 有DV同HDR10, 就係無4K@120HZ, 佢有得選, 但一選又話未支援, 最多都係1080p@120hz.  請問呢到有冇師兄有XBOX X, 4K@120HZ 點到燈?

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

HenryLAM@G 發表於 2020-11-30 23:55
各位ching
打木架係應該搵賣家定轉運公司? ...

唔好去虫虫買, 有個師兄介紹左我去另一間叫粤信电器, 平啲. 我部75X9000H, 11000人仔咋.

簡單講下流程

- 去微集新世代開個戶口, 你會有專屬地址, 呢間專做大貨的, 所以好平, 一陣你會知點解選呢間.
- 跟住你去粤信电器落單送去微集新世代, 但千期唔好叫粤信打木架. 因為你打左木架, 集運倉係唔肯幫你開箱驗貨的, 你再係備註到打 "請開箱插電驗貨, 再打木架"
- 到貨後有微集新世代人whatsapp 你話到左貨, 你叫佢開箱插電睇下, 當然你唔好諗住佢會幫你驗死點光點呢D, 佢只係幫你睇著唔著到, 有冇閃呢D明顯野, 同埋有冇爆屏. 佢驗左無問題, 會問你打唔打木架, 要另外俾錢, 我75吋俾300蚊, 65吋好似係200左右. 千期唔好慳呢筆, 一定要俾, 你部機平左咁多, 俾200, 300蚊都仲係好抵. 點解要選呢間, 本來有另一間叫鑫航都專做大貨, 都好平下. 但就係無開箱驗機, 同埋唔會幫你打木架.
- 跟住我就集運返香港, 如果你住大廈, 唔係村屋, 梗係選貨到樓下, 你自己推入lift啦, 如果你選貨到門口, 會有大約多$150.

成個過程就係咁簡單. 我部75吋香港listed price賣49999. 我連運費HKD15000唔洗, 就算只係玩到1-2年, 我到時就換過部X9510000H啦, 都仲平過你一開始買部行機. 有D MIJ 死忠會話MIC 料又唔同又盛, 我自己意見係我唔知有冇唔同, 但就算MIC 真係料差啲都唔會差太多啦, 話晒都係同一個型號, 大公司點都會有standard 去維持的. 我當真係差10%, 但我只係俾緊3成錢去買90%野, 我自己就收晒貨. BTW, Sony QC唔錯的, 我2010年已買第一部陸版Sony, 用到而家未壞過

評分

參與人數 6威望 +69 金錢 +69 收起 理由
kincom23 + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得
wesleytong + 10 + 10
mtvbb + 20 + 20 超正, 一定要加分
HenryLAM@G + 9 + 9 超正, 一定要加分
smallman101 + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得
avgod + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分