設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Chubill

[DAP播放器] Chord 2Go

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

再更新:
1. 發覺aiff擋讀唔到
2. 試唔到電腦copy files直落2go既sd card, 只試到由2go sd card copy番去pc

星級玩家

Chubill 發表於 2020-4-21 03:04
再更新:
1. 發覺aiff擋讀唔到
2. 試唔到電腦copy files直落2go既sd card, 只試到由2go sd card copy番去pc ...

如果用 2go 2yu玩 youtube 唔知得唔得呢?

專業玩家

Chubill 發表於 2020-4-21 01:05
應該讀sd card都係用DLNA

嗯,起Chord poly個情況,d電子聲最主要係當你用dlna 播自己SD 咭d 歌, 還而我用AirPlay stream 野無咩問題。

鉑金玩家

Chubill 發表於 2020-4-20 18:24
試下俾的意見你:
1. 如果你有Hugo2, 真係可以衝
2. 如果你冇Hugo2, 但聽過同鍾意佢個聲, 可考慮

大家对Hugo 2 and 2Go一致讚好,可當DAP 及枱擴,個樣又形,有兴趣。  因我用Android 机,試用Bubble UPnP 玩Tidal, streaming 几好声,但發覺不能用Bubble 找到Tidal download 的album.  ie 冇得玩Tidal Offline?  

請問Hugo 2 and 2Go 是否不能offline 用 Tidal and not support Moov?  可轉用Spotify from Moov if not.  Thanks.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

antman 發表於 2020-4-21 11:06
大家对Hugo 2 and 2Go一致讚好,可當DAP 及枱擴,個樣又形,有兴趣。  因我用Android 机,試用Bubble UPn ...

據我知未支援Tidal offline. Moov同Spotify都未支援, 但Spotify應該攪緊

鉑金玩家

Chubill 發表於 2020-4-21 11:19
據我知未支援Tidal offline. Moov同Spotify都未支援, 但Spotify應該攪緊

Many thanks Ching.  Wait 4 a while until Spotify is ready.  

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

關於2go無screen, 要另外control(smart phone / pad), 有人話不能接受, 因最入門既dap都會有screen, 加個screen有幾難? 另一邊覺得今時今日smartphone已人人在手, 用佢做control好正路......我就好open (或騎牆), 2面都有道理, 我就主要睇用得順唔顺, 介面好唔好用, 多唔多bugs

黃金玩家

Chubill 發表於 2020-4-21 12:18
關於2go無screen, 要另外control(smart phone / pad), 有人話不能接受, 因最入門既dap都會有screen, 加個sc ...

睇個勢,華為應該用唔到,冇計

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AMURORay@G 發表於 2020-4-21 13:01
睇個勢,華為應該用唔到,冇計

我買果時個sales同我講, 佢有個friend同佢買2go + hugo2, 即場試, sales話一般建議客回家charge足電才試, 但佢個friend心急, 即買即試, 點知部電話係華為......試左好耐最後放棄......

星級玩家

Chubill 發表於 2020-4-21 14:10
我買果時個sales同我講, 佢有個friend同佢買2go + hugo2, 即場試, sales話一般建議客回家charge足電才試, ...

其實係因為未充電,定係因為係華為呢?