設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Chubill

[DAP播放器] Chord 2Go

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

試左半日, 少少總结:
1. 第一次charge 2go最好獨立charge, 因為獨立charge滿都要4粒鐘
2. Gofigure我在ios同android platform都成功配對到2go, 不過sales同我講小心華為(或者泛指大陸機)可能未必同2go配到
3. Gofigure只需setup一次, 每次用就着左個apps做background
4. 選歌要用第3方apps, ios我用8 player, android就用bubbleUPnP, 暫時穩定, 不過的中文歌名就怪碼......
5. Stteaming暫支援Tidal, 在Gofigure setup一次就得, 然後用第3方apps選album, 都算好用

暫時咁多

黃金玩家

Chubill 發表於 2020-4-18 16:14
試左半日, 少少總结:
1. 第一次charge 2go最好獨立charge, 因為獨立charge滿都要4粒鐘
2. Gofigure我在ios ...

有冇試過用2go同駁DAP, 聽感上有乜分別?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

dezispop 發表於 2020-4-18 16:26
有冇試過用2go同駁DAP, 聽感上有乜分別?

未試, 不過我無好既usb線

黃金玩家

Chubill 發表於 2020-4-18 16:14
試左半日, 少少總结:
2. Gofigure我在ios ...

即係每次都要開 Gofigure同 8player先聽到 sd card嘅歌?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AMURORay@G 發表於 2020-4-18 16:53
即係每次都要開 Gofigure同 8player先聽到 sd card嘅歌?

係既, 要習惯下

黃金玩家

Chubill 發表於 2020-4-18 17:16
係既, 要習惯下

師兄入手咗未?

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

跟進下:
1. Micro sd card内既dsf (dsd) 檔album, 發覺在"music" directory係完全display唔到, 要去"browse folder"先找到那些dsd folder. 在ios (8player) 同android(bubbleUPnP)都一樣。Flac同wav file係"music" folder可顯示出來
2. 因我在ios同android来回試, 發覺有時再開GoFigure會找不到2go, 呢個要再試真的, 可能係一個platform連接左, 跟本另一邊(ios)係唔需要再接, 就可開dlna server

初部聲音滿意 (暫時用major神圏 + dream duet cable), 等operation hour再長的再試下其他野

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

再講聽Tidal體驗:
近期聽多左Tidal, 呢個亦都係我試2go既一大原因, 無可否認在android phone同在AK player使用Tidal既體驗仍然有距離(phone個介面好得多, 穩定性都係), 2go試Tidal暫時試係滿意, 介面同穩定性都比AK1000m好. 單單Tidal呢part, 我會排phone > 2go > AK1000m

黃金玩家

近期都心思思想岀部 個格都企得好硬  但擔心入完冇耐又岀新野

黃金玩家

Chubill 發表於 2020-4-19 10:33
跟進下:
1. Micro sd card内既dsf (dsd) 檔album, 發覺在"music" directory係完全display唔到, 要去"browse ...

即係 Gofigure 連接過一次,下次再開就唔洗開 Gofigure,直接開 8 player or Bubble就聽到?