設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Martinkfc

[藍光播放機] Pionner LX500 比咗訂無貨比唔緊要,退訂退到唔見影(update 28/2happy ending)

新仔玩家

Martinkfc 發表於 2020-2-22 19:19
我等錢開飯架,又唔係我欠佢又唔係我打開門口做呢門生意,更加唔係我收電器訂金,收訂公司佢原本可以處理 ...

放鬆少少先師兄 只係我睇完你個故事講出我既感覺姐
人地咁大間鋪打開門口 我又唔覺得會係似你咁講拎你幾千蚊交租
睇完只係覺得你幾廿歲人成個女人咁姐😂
唔岩聽當我無講過啦

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Edwin618 發表於 2020-2-22 19:42
放鬆少少先師兄 只係我睇完你個故事講出我既感覺姐
人地咁大間鋪打開門口 我又唔覺得會係似你咁講拎你幾 ...

唔緊要,我只是其中一個比訂等退款嘅人,每間不同區舖累積相同個案會好快浮上面😂

鑽石玩家

三星玩樂勲章

我1 1月頭訂左800,當時唔係比訂(我知旺角比訂500),係全數供緊機,已供了幾千。睇左Av乃友人手機資訊,2月尾知先鋒機全線無期,好似無大6零件,又傳先鋒欠債,如果供完機都無貨,咁咪攞返萬幾,當儲$。平常心,如果等$洗都明白,但若機到左,比訂咪一樣要比多畢,正面d諗……玩機唔洗比壓力自己,係開心野,何苦

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

avsuperman 發表於 2020-2-22 20:09
我1 1月頭訂左800,當時唔係比訂(我知旺角比訂500),係全數供緊機,已供了幾千。睇左Av乃友人手機資訊,2月 ...

買嘢就係想開心全中100%認同,我係唔同公司介紹咁多人買嘢從來係好招乎乜生前乜生後,最後雙方開開心心。我呢個av奶情況係好多人一樣個個都話兩個月到今天都係一樣咁收訂又係講兩個月,我係另一個回覆post已經講過一月頭搞退款,搞到29/1 初五先肯比公司印退款表格我拎走,十四天又十四天再十四天!無間道三年又三年嗎?

好肯定苦主不少好肯定已經是常態Q&A 應對方法。招牌咁辛苦建立唔係區區三千蚊或全機價咁平掛?

有人想保駕護航 講好說話係唔緊要,事實未退就未退,後面還有N個已比訂末處理好及N個想比訂買嘢消費者,我區區三千蚊什麼也不是啦!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Ken134547 + 10 + 10 正帖留分
so0072002 + 10 + 10 正帖留分

查看全部評分

鑽石玩家

三星玩樂勲章

Martinkfc 發表於 2020-2-22 20:34
買嘢就係想開心全中100%認同,我係唔同公司介紹咁多人買嘢從來係好招乎乜生前乜生後,最後雙方開開心心 ...

可能樓主要求退款,對方遲遲未退,都只可以耐唔耐追,就算去消委會,Av乃可以話代理無貨比,退款要手續安排。如果講到收$筝出貨,我玩hottoys咪仲pK,先比500至1500訂,一年後,甚至兩年後出貨,玩家一係就等,一係就唔玩,單一個動漫節都收千萬訂金,既然人地公司有遊戲規則,要玩就要守。订機無貨,退订時推三推四,咪叫佢比日子落舖取訂,否則咪去消委會投訴,商業社會利益行先,我心態係有機咪玩(本身有Oppo203),無機咪等退$,洗乜勞氣

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

avsuperman 發表於 2020-2-22 21:03
可能樓主要求退款,對方遲遲未退,都只可以耐唔耐追,就算去消委會,Av乃可以話代理無貨比,退款要手續安 ...

我肯比多d買新機架可惜市面無呢😂消委會唔啦一大堆報告解釋前解釋後,AV奶下星期末找數,我齊哂單據文件交填張表格就掂, 係正我隔離小額錢債處好過,我唔洗自己去佢又要派代表去,唔去又會輸去又輸😂因未回水,佢公司名竟然有小額訴訟只係三千蚊幾有趣😂

星級玩家

睇完, 我理解能力低, 都唔係好明你寫乜

但大概明白既就係, 唔好再買行貨

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

avsuperman 發表於 2020-2-22 21:03
可能樓主要求退款,對方遲遲未退,都只可以耐唔耐追,就算去消委會,Av乃可以話代理無貨比,退款要手續安 ...

好後悔賣走咗203比呢度版友啦😂

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

有時係d銀行拖數!

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄用銀聯,可能比較耐。一般香港銀行一個月乜都搞掂。