設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: gouhe@G

[AV擴音機] 如果95%睇戲,pionner Lx704同yamaha 3080點揀

鑽石玩家

Yoshiki2008 發表於 2020-2-13 10:41
其實用704同3080比,中階機旗艦,唔理聲底同取向,一定係旗艦優勝吧。 如果704同2080比較,結果可能又唔同 ...

其實真係冇得講,
鍾意Y嘅, 1080 都贏 704
調返轉鍾意P嘅, 503 都贏 3080
在於小弟自己為例, 就覺得704已經贏901, 2080 已經贏 3070.

評分

參與人數 5威望 +180 金錢 +180 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 俾個Like你啦
kan + 10 + 10 絕對認同
MDLP + 50 + 50 正到爆
laszloabcd + 10 + 10 用家心得極具參考價值
Yoshiki2008 + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

黃金玩家

好清楚嘅,而家買機嘅人都係想要imax 功能

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

matt88p 發表於 2020-2-13 09:43
有機會呢一兩個月, 我就唔使諗一定係904.

唔該曬師兄,其實上年八月已經想換擴音機,查詢後知道有呢部好野將會上市,但等到依家,好心急帶佢返屋企!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
laszloabcd + 10 + 10 絕對認同
matt88p + 20 + 20 識揀喎

查看全部評分

白鑽玩家

Kskwong 發表於 2020-2-13 10:49
好清楚嘅,而家買機嘅人都係想要imax 功能

如果有要求
imax同atmos喇叭擺位互不兼容
睇下由A3D>dtsX>imax現在及將來出過幾多隻碟?
當中又有幾多隻點到燈又算得上示範級作品
感受下近呢2年嘅dtsX demo碟同近牌隻zombie2就知

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

鑽石玩家

matt88p 發表於 2020-2-13 10:11
Yes, 3080 萬一蚊買部旗艦, 呢個價仲想點!!

Amp : P 704 Player :P LX500
F : Jbl pro3677x3
S : JBL Studio 530 H : Jbl 251L x 4
Projector:benq w4000i
Screen:XY 98寸透聱弧型編織梗幕
Sub: svs3000 Power M:ATI543 大地震c7

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

asu2007 發表於 2020-2-13 08:24
請問有冇師兄收到風 904 大約幾時到港?

聽講.........好似4月左右會有...不過真係聽講架炸下!!!!

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
matt88p + 20 + 20 正到爆

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

小瑟 發表於 2020-2-13 12:30
聽講.........好似4月左右會有...不過真係聽講架炸下!!!!

Amp : P 704 Player :P LX500
F : Jbl pro3677x3
S : JBL Studio 530 H : Jbl 251L x 4
Projector:benq w4000i
Screen:XY 98寸透聱弧型編織梗幕
Sub: svs3000 Power M:ATI543 大地震c7

黃金玩家

買新機就-定要有imax嘅av amp.我相信將來會陸續出imaxBD. 同時atmos speaker 可放在front height 及rear height同時可兼容dts x 及Imax.

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多謝咁多位師兄詳細解答,都係蘿蔔青菜各有所愛,鐘意先鋒或者都大有人在,我問過代理話904,最遲3月底就會上市,但請教大家如果904同3080相比,先鋒特色係快狠準,但唔知Yamaha 3080聲底係咩特色?自問自己唔係發燒友,只不過想用最簡單操作,獲得過癮的影音效果,自問都想試聽吓,但好多鋪頭都無法試聽,

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Yoshiki2008 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Oushinc 發表於 2020-2-13 07:12
ching, 耳聽為真, highlight 左幾個重點,方便你參考 (利申:901 用家)
鐘意 AI 就一試翻唔到轉頭,唔鐘 ...

多謝師兄詳細分析,但唔知AI是否真係可以針對影片強化得好好,我個人懶D最好咩都交哂比電腦,唔駛太複雜調教,但3080力水如何?感謝