設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: manbbb

[4K/8K電視] SONY保養問題

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

lkw2005 發表於 2019-12-16 22:25
替樓主不值
有冇A1苦主可以合作向SONY追討權益?不論有無受害都好
保養期內對自己產品瑕疵不負責任係完全 ...

件事好簡單, SONY 絕對有責任向用戶解釋點解呢個 case 明明係變色但係講成係燒印...

如果真係燒印大家都知係保養唔包... 但而家好明顯根本唔係囉!
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鉑金玩家

lkw2005 發表於 2019-12-16 22:25
替樓主不值
有冇A1苦主可以合作向SONY追討權益?不論有無受害都好
保養期內對自己產品瑕疵不負責任係完全 ...

我覺得唔兌現保養承諾,根本就唔需要考慮行貨。
買水貨仲可以平萬幾蚊好過。

鉑金玩家

issachar 發表於 2019-12-16 22:38
件事好簡單, SONY 絕對有責任向用戶解釋點解呢個 case 明明係變色但係講成係燒印...

如果真係燒印大家 ...

係囉係囉!
佢哋都解釋唔到比我點解會係燒印問題,我都唔知點樣可以同佢哋傾到。

鉑金玩家

Davidfwh 發表於 2019-12-16 22:02
咁如果樓主仍然想入OLED, 唯有試Panasonic, 因為LG我曾經用過但完全唔掂,Sony 現在又冇保養 。🤔 ...

可能Panasonic會好D,會幫下消費者。

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

manbbb 發表於 2019-12-16 23:03
買水貨仲可以平萬幾蚊好過。 ...

咁又唔係喎,有時未必一定是燒印問題,可能是其它保養範圍的問題,你買水貨咪冇免費維修囉😁

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

manbbb 發表於 2019-12-16 23:27
可能Panasonic會好D,會幫下消費者。

其實是試淨呢間咋,但買之前可以提出你的個案,看看是否也可立入保養範圍先決定買。😁

鉑金玩家

Davidfwh 發表於 2019-12-16 23:38
咁又唔係喎,有時未必一定是燒印問題,可能是其它保養範圍的問題,你買水貨咪冇免費維修囉😁
...

部電視唔係燒印問題,佢都會用燒印問題,話你部機保養吾包,要自費。
其實每次壞電視除咗個panel有問題之外,仲會有咩其他問題呢。佢都可以撥入去係panel問題,冇得整,要自費。
咁同冇保養有咩分別?!

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

manbbb 發表於 2019-12-16 23:54
部電視唔係燒印問題,佢都會用燒印問題,話你部機保養吾包,要自費。
其實每次壞電視除咗個panel有問題之 ...

我之前部LG OLED 冇燒印呀,但每隔3個月便有一條至二條藍色線比你睇。😁

黃金玩家

manbbb 發表於 2019-12-16 23:03
買水貨仲可以平萬幾蚊好過。 ...

有冇購買時既保養細則留底?
可以逐隻字睇清楚「燒印」"burn-in"係咪屬於原廠保養範圍外
況且你呢個case根本就唔係burn-in

黃金玩家

即係大石砸死蟹,SONY要咁玩搵人掉上各大傳媒再搵個熟電視既師傅拍片證明唔係燒印囉