設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: allen89

[美版] 龍珠超劇場版:布洛尼-bluray(碟評), dolby ture HD(日,英),冇中字幕要oppo外掛

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

唔知今次會唔會又玩加長版…

白鑽玩家

阿定 發表於 2019-4-16 22:10
唔知今次會唔會又玩加長版…

https://www.toei-video.co.jp/special/dragonball-broly/

師兄,官網顯示日本版也是100分鐘(美日版和上映劇場版也相同),沒有任何加長版了

ドラゴンボール超 ブロリー 特別限定版
2019/06/05発売

BSTD20218
8,800円+税COLOR
100分本編(blu‐ray:2層)ボーナスディスク(DVD:片面1層)1.リニアPCM(5.1ch) 2.バリアフリー日本語音声ガイド:リニアPCM(ステレオ)16:9【1080p Hi‐Def】2018年12 月公開

特典

封入特典
●サイヤ人缶バッジセット(予定)
●32枚ポストカードセット(予定)
●オリジナルカードフォルダ(予定)
●豪華60ページ ブックレット(予定)

映像特典
●特報
●予告集

ボーナスディスク
DVD
ディスクタイプ:片面1層
音声:1.主音声:ステレオ
画面:16:9 LB
収録内容:
●TVスポット・プロモーション映像集
●ワールドプレミアin日本武道館
●公開記念舞台挨拶(2018.12.15)

その他特典
●新谷直大描き下ろしアウターケース付き(予定)
●特製デジパック仕様(予定)

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

allen89 發表於 2019-4-16 22:38
https://www.toei-video.co.jp/special/dragonball-broly/

師兄,官網顯示日本版也是100分鐘(美日版和上 ...

加長版通常係賣完先公佈再賣多次架!

鑽石玩家

聽講美版藍光碟視覺方面比起來早前亞馬遜流出版有些少所謂嘅green tint。畫面明顯較綠色。據聞係東映故意這樣做。

評分

參與人數 1金錢 +1 收起 理由
allen89 + 1 網上流言,虛假資料

查看全部評分

白鑽玩家

tinlunlau 發表於 2019-4-17 11:04
聽講美版藍光碟視覺方面比起來早前亞馬遜流出版有些少所謂嘅green tint。畫面明顯較綠色。據聞係東映故意這 ...

有咁既事?  自己沒有亞馬遜版本,暫時只用美國版bluray
之前用美國版藍光review剛好拍下同官方宣傳照相近場面的截圖,顏色已經算相當一致,綠色表達有點點不同,但比較下兩版本下就覺bluray版悟空髮色(藍中帶點綠)和膚色更接近官方海報,髮膚顏色更加一致,唔覺有問題,可能遲D等6月收到日版再比較真

鑽石玩家

一個係亞馬遜版,另一個Funi碟版。
Funi有明顯青青地嘅跡象。亞馬遜較為鮮艷

評分

allen89 + 1 虛假資料?

查看全部評分

白鑽玩家

tinlunlau 發表於 2019-4-17 21:29
一個係亞馬遜版,另一個Funi碟版。
Funi有明顯青青地嘅跡象。亞馬遜較為鮮艷 ...

師兄,我不知道你的圖或消息來源,但我信我自己雙眼見到再給評價,有圖有真相,在我系統播美國版藍光沒有偏綠問題,別人白平衡調控是否正確或系統有冇問題,我就不清晰。

鑽石玩家

allen89 發表於 2019-4-17 22:14
師兄,我不知道你的圖或消息來源,但我信我自己雙眼見到再給評價,有圖有真相,在我系統播美國版藍光沒有 ...

https://twitter.com/AnimeAjay/status/1118326633251917827?s=19

你雙眼只看過一個來源,冇資格否定。據聞目前為止英版才是畫面最靚。

評分

allen89 + 1 網絡流傳,虛假資料

查看全部評分

白鑽玩家

tinlunlau 發表於 2019-4-17 22:22
https://twitter.com/AnimeAjay/status/1118326633251917827[/url]?

你雙眼只看過一個來源,冇資格否定。 ...

師兄,每人有自己玩機理念和技巧,從來外國月亮對我不會特別圓。我一向相自已雙眼多D。我信畫面是睇的,唔係講的。有冇徧綠相信唔洗要別人告訴我。我是講手和講口的人非紙上談兵的人。我敢說我所調的畫面(例如地庫碟舖兩部示範TV)也不會偏綠情況。別人播成點和偏綠原因我就不清楚。

鑽石玩家

allen89 發表於 2019-4-17 22:32
師兄,每人有自己玩機理念和技巧,從來外國月亮對我不會特別圓。我一向相自已雙眼多D。我信畫面是睇的, ...

但問題係有偏綠丫嘛!呢啲都係東映嘅問題,唔關Funimation事。東映唔止一次咁提供片源。

評分

allen89 + 1 不實資料提供

查看全部評分