設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

Samsung 部 8K QLED 經已到著

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

DickyKWONG@G 發表於 2019-4-11 12:48
會唔會搵一部 4k 75吋一齊比較下?

黎緊5月可能會攪試玩會,到時睇下揾唔揾到比較的型號先。

科林玩家

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

但係可以點試8K? 又點知真係睇緊8K?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

升頻後同4K分別大唔大?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

hoikei 發表於 2019-4-13 08:29
升頻後同4K分別大唔大?

我就推測個分別應該會少過FHD上4K……因為已經越來越接近肉眼所見了……

鑽石玩家

有$到呢

鉑金玩家

Ablefriend2018 發表於 2019-4-10 12:08
呢部我在歐洲睇過, 真係好靚, 個價錢仲平香港好多, 唔明點解香港賣咁高價  ...

美國最平, 65"賣USD4999

鉑金玩家

yiu1 發表於 2019-4-12 17:41
但係可以點試8K? 又點知真係睇緊8K?

可以試下呢段BS8K片:
  1. https://mega.nz/#F!RlRE1C5Z!r4k1Utm6zRguWExcZeSLww
複製代碼

>PID-F100-MPU_BS8K.mkv ,不過得Video冇聲

最衰Q900R用USB播片唔支援VP9 8K, 如果唔係都可以dl Youtube 8K片播(除非自己轉返HEVC)

鉑金玩家

外國已經有評測同比較, 原生對比度,Local Dimming同HDR都做得差過Q9FN
Video Review

Full Review:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q900-q900r-8k-qled

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

【開箱】Samsung Q900R 8K TV 重新定義 QLED 畫質標準 之 開箱評測

小瑟上個月去完新加坡見識過 Samsung 為傳媒安排的試睇會之後, 心諗又點可以滿足到我地要試真先心熄的想法呢? 所以未返到香港, 小瑟已經向廠方借來大家最想一試的75" 8K型號返我地編輯部, 同大家來過真實開箱及實玩測試, 睇下係咪返到自己地方都依然可以有咁好表現先!!!

?圖文報道 : https://post76.hk/news/2019/04/samsung-qled-8k-tv/
?‍♂️討論區帖子 : https://post76.hk/thread-288955-1-1.html

[youtube]B7MKF-mOoD8[/youtube]
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.