設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: xhatax

[網絡寬頻] 有冇師兄用緊 :中國移動~1000M 家居寬頻

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

小邪ktm 發表於 2019-4-3 18:04
中國移動都係用香港寬頻!冇問題!

HKBN 會話你知佢地只係比D流D既線路比中移動,要快同穩定一定要用佢地!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

hohodog900 發表於 2019-10-4 11:51
手機網就間間差不多,平果間去果間。
但家居寬頻就一定HKT,貴啲都要比;之前貪平轉過兩間寬頻都喺瀨嘢收 ...

我依家用和仔1000MB, 都OK喎, 似樣唔會比HKT差. 因為以我所知, 佢地都係租返HKT既線去做呢~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

見習玩家

未裝嘅真正要諗清楚,已瀨經驗分享:
11月中 系中移動網站落單,(落單到安裝日等咗我半個月有多)  結果我申報地址寫明系2樓,佢地比師傅嘅地址變咗2/F 即3樓,師傅12月8號嚟裝先話地址錯咗,要返去等公司更新咗地址先可以再嚟裝,然後我問最快要幾時,師傅話更改地址最快都要3日,(本來就成件事就系中移動寫錯地址,仲要等多三日先可以裝,當晚就打上去客服29458888,叫佢地儘快更新返個地址,佢地話因為系網上落單,佢地要通知返電商嘅邊,到時會有電話通知返我),之後9號冇電話到,10號我再打電話上去問更新完地址未,客服話未,電商嘅邊跟進住,都系要我等電話,跟住11號依然冇電話到,我12號再打去客服,都系話未更新,然後我就上火問佢地究竟要搞到幾時,最快幾時可以過嚟裝返比我,個客服就話更新完地址之後,要睇安裝師傅嘅預約情況,依家睇安裝師傅最快要到23號先可以去裝 ,我地已經通知咗電商嘅邊,到時會打返電話畀你,(當場搞笑咗我,正一pk,你地公司搞錯地址,唔即刻幫客人更新返地址然後馬上安排師傅過嚟裝,仲要客人重新等師傅得閒先裝到,佢地完全唔覺得系佢地嘅過失,要個客去承擔後果),當時我就同佢地講我唔裝啦,取消服務,我畀返個one gateway 你地,之後問客服未使用過服務系咪可以取消,之後客服話取消嘅話,佢地要通知返電商,到時會比返電話我。
然後等到13號,一直冇任何一個中移動嘅電話回覆,13號當日我投訴咗去消費者投訴同投訴英雄,14號今日再次打上中移動話我唔裝,取消服務,而且已經向消費者投訴中心向中移動公司作出咗投訴,之後問佢地要點畀返個one gateway你地,跟住客服要我等咗幾分鐘,之後話可以比我取消服務,one gateway拎返去佢地門市就可以。
(成個心情歷練真係好充實,天寒地凍之下,中移動送溫暖,真係好多謝佢地。想裝嘅諗好先,反正未開始用已經畀我投訴咗5次)

小弟目前已衰衰地去落咗網上行1000m228/月,36個月免其中12個月計劃,為返條數150一個月。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

禤國聖@G 發表於 2019-12-14 20:46
結果我申報地址寫明系2樓,佢地比師傅嘅地址變咗2/F 即3樓,師傅12月8號嚟裝先話地址錯咗,

師兄,我第一次聽 2/F 即3樓,你應該第一時間插9果個装線師父啦。同佢講你問清楚中國移動 2/F 即3樓

除非你屋企部 lift 係2字卽係3摟?

中國移動冇錯係個装線師父錯,你又跟住佢錯!

天下 “ 武功 ”,無堅不破,唯快不破 。

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

禤國聖@G 發表於 2019-12-14 20:46
11月中 系中移動網站落單,(落單到安裝日等咗我半個月有多)  結果我申 ...

事前電話約實時間時冇同師父confirm地址?任何公司送貨或師父上門安裝前電話聯絡一定會問多次地址啱唔啱?

不過ching你為咗係度投訴而即時登記76打長文, 應該都好嬲吓

黃金玩家

不要用3, 這2個月非常不稳定, 常斷, 打唔到Game, 尤其是晚上八點後, 師傅來幾次都搞唔好.