設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: m600

[流行曲] 陳百強的創世記 GALAXY Back To Black (25CD) (復黑王)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

bbkoo128 發表於 2019-1-10 14:44
我都想聽下 "有了你  太陽花"  專輯, 之前華納都話母帶受損,無法做SACD,

唔知今次環球用邊一個Master (c ...

係呀,我都記得呢件事

鉑金玩家

我讚成可以散買, 有些精選根本不想要, 我只欠DMI六張和Love in L.A, 其他以買了

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

bbkoo128 發表於 2019-1-10 14:44
我都想聽下 "有了你  太陽花"  專輯, 之前華納都話母帶受損,無法做SACD,

唔知今次環球用邊一個Master (c ...

所以出復黑王唔出sa囉

黑鑽玩家

25隻裏好似無91紫色演唱會

星級玩家

復黑王方便細隻,精簡好美套盒應該唔大,會收藏買一套 。

黃金玩家

step1994 發表於 2019-1-8 22:07
我個人興趣不大了,其實華納個啲,早前已出過LDMS Boxset,某些出過Hybrid SACD & LPCD45II,兩盒單層SACD ...

如果你話係如雨X老X易出過嗰堆華X啲DMX陳百強7張大碟,垃圾質量!不如大家又重溫返我以前畀個嘅意見,除非你有東芝版或者三洋版否則焗住都要買過。
HUXO 雨X公司的LPXD 45系列產品質素實在太差!可說是垃圾都不如!老X易自己用家用中國膽機自制新Master笑死人,佢連(相位)正反相都唔識,仲話係 Recording Engineer!笑死人!

DMX 陳百強LPXD45 II M2,本身已經用開卷母帶造Master,本身當年陳百强在DMX唱片使用EMI錄音室,所以是全正相制作,母帶根本是全正相,但個人氣場論老闆HUXO 雨X老X易,竟然可以將它由正相無端端變成反相,又有食帶聲又有走音也照出街!簡直係欺騙消費者!離譜! 簡直係仲衰聲個普通卡式錄音帶!!!

評分

參與人數 4威望 +120 金錢 +120 收起 理由
Mingming19688 + 10 + 10 相位王師兄,你聽完呢套boxset係正相定反相.
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
Msuper + 50 + 50 相兄你又出巡咯!
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值

查看全部評分

不論錄音是何相
聽歌一定要正相

鑽石玩家

JeanJSaw 發表於 2019-1-10 19:52
復黑王方便細隻,精簡好美套盒應該唔大,會收藏買一套 。

其實我都喜歡復黑王,因為貪佢個封面封底跟足當年黑膠!
Amp: Accuphase E-470
Net Player: Esoteric N-05
SPK: B&W 805D2
UHD: OPPO UDP-203
Sur-Amp: DENON AVC-X4800H
DAP: AK SP1000 & AK Layla II
Turntable: JVC QL-Y66F

鑽石玩家

相位王 發表於 2019-1-10 23:25
如果你話係如雨X老X易出過嗰堆華X啲DMX陳百強7張大碟,垃圾質量!不如大家又重溫返我以前畀個嘅意見,除 ...

所以我都會買返一套!我除了DMI癡心眼內藏和華立後期果d全部都舊版,反而前期華立嗰啲就後期買金碟!果批金碟啲聲係點大家心照啦!我覺得咸球復黑王啲聲,中規中矩,不過不失,可以一聽!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Msuper + 50 + 50 華記金碟,一個字 [堅],點堅真係心照!.

查看全部評分

Amp: Accuphase E-470
Net Player: Esoteric N-05
SPK: B&W 805D2
UHD: OPPO UDP-203
Sur-Amp: DENON AVC-X4800H
DAP: AK SP1000 & AK Layla II
Turntable: JVC QL-Y66F

鑽石玩家

相位王 發表於 2019-1-10 23:25
如果你話係如雨X老X易出過嗰堆華X啲DMX陳百強7張大碟,垃圾質量!不如大家又重溫返我以前畀個嘅意見,除 ...

你好師兄,仲記得師兄以前正相反相討論,真係好有研究 。咁請問 LPCD 45 / LPCD45 II 同 Hugo LPCD 1630 有冇關連?

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Msuper + 50 + 50 生產單位是一樣囉

查看全部評分

白鑽玩家

其實有d想買,不過一炮過比千九蚊,又好似好多咁