設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ChakyBruce@FB

[討論] 有無同樣經驗?

黃金玩家

小瑟 發表於 2018-12-10 14:22
如果 "杜" 到屋企果件, 當然就最好啦, 起碼佢都唔會問你成日攪來攪去做咩先啦~ ...

如果佢夠膽問我,我會答佢:識條鐵咩你,返房啦 ???發夢中???

黃金玩家

bigair 發表於 2018-12-10 19:53
試下用電視play完再用amp play,問下佢有無分別

Haha 呢個佢聽得出,因為實在差太遠啦

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-9 14:02
啱呀,剩係隻後置,我移左三次位,佢都差唔多,haha 所以我決定放棄?? ...

Ching 我都諗緊換你呢隻M1做後置,請問會唔會尖聲?我debate緊 M1定係Minx22。因為我都要放喇叭近沙發,驚吉耳同埋曠散角度唔夠闊。Ching 請賜教!

黃金玩家

ivanavy 發表於 2018-12-11 15:05
Ching 我都諗緊換你呢隻M1做後置,請問會唔會尖聲?我debate緊 M1定係Minx22。因為我都要放喇叭近沙發, ...

我之前都有睇到minx22, 對比下低頻唔係好夠,我怕比前置d聲蓋過,所以都買左m1, minx 連腳$3000左右,m1 連腳$6500左右。
最重要睇埋你前置配唔配合到,另外擴散一定夠,有人用m1做前置tim

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ivanavy + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-11 19:06
我之前都有睇到minx22, 對比下低頻唔係好夠,我怕比前置d聲蓋過,所以都買左m1, minx 連腳$3000左右,m1  ...

我都應該會買M1,但對腳真係好貴 哈哈

鑽石玩家

三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2018-12-10 14:24
你屋企個SETUP一定毒到人啦!!!!

幾時嚟我個毒氣室呀

黃金玩家

ivanavy 發表於 2018-12-12 02:44
我都應該會買M1,但對腳真係好貴 哈哈

佢有跟埋隻wall mount 架,我都心思思想放上去???,你果到位置點架,影張相黎睇下?

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

ChakyBruce@FB 發表於 2018-12-12 11:35
佢有跟埋隻wall mount 架,我都心思思想放上去???,你果到位置點架,影張相黎睇下? ...

個wall mount可唔可以拗到個喇叭射住皇帝位呢?因為好似 control X 個 wall mount 調教角度有限,做後置 沙發貼牆射唔到皇帝位(做FH okay,向下30度)

另外我想將SR放到角落頭(離沙發邊大概30寸),但咁樣我SL會去左房門正中間??,所以我唔選擇用wall mount。用腳的話我可以唔用既時候放返去沙發旁(係要攞黎攞去麻煩小小??‍♂️)

準備遲D裝埋 FH 同 TR ?

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ChakyBruce@FB + 10 嘩,好舒服呀

查看全部評分

黃金玩家

ivanavy 發表於 2018-12-13 01:32
個wall mount可唔可以拗到個喇叭射住皇帝位呢?因為好似 control X 個 wall mount 調教角度有限,做後置  ...

我今晚返去幫你睇下先,我都無玩過隻mount. ??

黃金玩家

ivanavy 發表於 2018-12-13 01:32
個wall mount可唔可以拗到個喇叭射住皇帝位呢?因為好似 control X 個 wall mount 調教角度有限,做後置  ...

無得教角度架

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ivanavy + 10 俾個Like你啦

查看全部評分