設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 大玩偶

[教學] 2K10 MY PLAYER

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實無辦法架...

唔知點解....

我咩位都打過....之前係騎士...

PG..SG...SF...PF...C

最多係打 SG / SF ....

其次係 PF / PG...

耐唔耐大數分果陣...拖住D 後備我就打 C ....

打咩位置真係無法控制... ...
大玩偶 發表於 2010-2-16 15:57

嘩... 打晒五個位... 勁喎!

原來無得轉位打, 咁真係無辦法啦...  不過我覺得有打pg都好, 大部分時間可以控波, 冇得射波先交番出去比人射波。

另外, 點樣可以搶多d籃板?  我平均每埸得4個左右。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

PG 得分機會少D 喎...  

你有冇SET 戰術 ??
我打開PG ... 經常隊友單檔俾我空哂...
第三季... 平均得分 80 分...
命中率愈高...D 隊友愈信任你...
3 分都過 50% ...
好多項目都全NBA 第一... 玩到開始悶...
可能爆哂所有點就無心機玩啦

拎籃板... 應該加爆彈跳力 同 LOST POST ROUND D 點...
我平均約 10 個板.... !

專業玩家

平均得分80分....

玩到第三季就可以全就點數都爆晒... 勁呀!!  我而家玩到第二季中, 好多重要的attribute都加到90左右。

其實我用的戰術好簡單, 只係call單檔, 玩pick and roll, 同埋不斷產籃, 咁就平均42分左右。

專業玩家

AV 新丁

我岩岩先得閒d 開始玩....
揀左入騎士玩緊 training camp...玩到第四場試左兩次都俾人踢走...
有咩方法可以過關? 加長時間?
我d stat 好渣咋....
PPG 16
Assist 5.x
steal 0
RPG 1.7
TO 3....
avg grade B+

有咩 tips 呀 ching?
不斷求進步的 AV + HIFI 生活... MA+SVS@SONY+Spark Audio
=> 我的初級 AV + HIFI 組合 <=

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

雖然好鬼辛苦...不過我都建議打 12 分鐘...
我一晚打到 2 場 ....

同埋中途可以SAVE 架....

專業玩家

雖然好鬼辛苦...不過我都建議打 12 分鐘...
我一晚打到 2 場 ....

同埋中途可以SAVE 架....
大玩偶 發表於 2010-2-24 11:14

中途可以save架咩??

專業玩家

我岩岩先得閒d 開始玩....
揀左入騎士玩緊 training camp...玩到第四場試左兩次都俾人踢走...
有咩方法可以過關? 加長時間?
我d stat 好渣咋....
PPG 16
Assist 5.x
steal 0
RPG 1.7
TO 3....
avg grade B+

有咩 ti ...
Metropolis 發表於 2010-2-24 11:12

玩長d時間啦... 我就玩8分鐘, 應該好易攞到a+

打幾場d league後, 會有nba球隊簽你, 跟著慢慢儲skill points。

係比賽中, 多d幫隊友做d單檔加分

有skill points, 開頭我會建議加多d layup, 去到咁上下, 係兩邊產籃好屈機, 命中率可以有8成以上。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

係...  QUIT ->  之後可以揀  SAVE & QUIT    or  直接 QUIT ...

揀SAVE 就OK.... 下次LOAD SAVE 會直接入場開波 ... !

專業玩家

係...  QUIT ->  之後可以揀  SAVE & QUIT    or  直接 QUIT ...

揀SAVE 就OK.... 下次LOAD SAVE 會直接入場開波 ... !
大玩偶 發表於 2010-2-24 11:41

Thanks!!  太好啦!!  咁就可以放心咁打12分鐘一節啦!!

專業玩家

AV 新丁

唔該晒兩位....
岩岩睇過下d forum 話要 patch 去修正問題....xbox360 版點 patch?
不斷求進步的 AV + HIFI 生活... MA+SVS@SONY+Spark Audio
=> 我的初級 AV + HIFI 組合 <=