設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 大玩偶

[教學] 2K10 MY PLAYER

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

仲有冇ching玩緊呢?

我ps3版, 打完第一季後, 順利過渡到第二季, 我可以揀boston, nets, timberwolves同埋留番係hornets, 我最後揀咗boston, 可能有機會攞冠軍。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我.....第二季...

依然係騎士.... 其實第一季已經可以拎總冠軍...

不過果陣仲有BUG.... 所以放棄左... !

宜家第二季都係騎士 !
48 WIN  2 LOSE

PPG : 54.6
ASS : 7.5
RPG :  13
STEAL : 4.6
BPG : 2.3

記住加點
Ball Hand : 80 以上 ( 可以用 SuperStar 既 In & Out 之類 )
Dunk : 80 以上 ( 可以用 SuperStar 既 大力入樽...風車.. 側身... )
已加爆 Shoot IN ....  但射波命中率都係 6~7 成... !
我平均命中率約 70% !  多數靠入樽 !  
Speed /Shoot in Traffic / Vertical /Stamina / Quickness / Offensive Awareness / Consistency

以上幾點要先加爆 !

專業玩家

我.....第二季...

依然係騎士.... 其實第一季已經可以拎總冠軍...

不過果陣仲有BUG.... 所以放棄左... !

宜家第二季都係騎士 !
48 WIN  2 LOSE

PPG : 54.6
ASS : 7.5
RPG :  13
STEAL : 4.6
BPG : 2.3

記住加 ...
大玩偶 發表於 2010-2-3 10:08

wow.. 好勁丫, 你係咪打12分鐘? 你overall rating有幾高?
我打8分鐘, 就約38分, 6助攻, 4rebound, steal同block都係得一個左右
而家都係主力加dunk同埋shooting, 加到咁上下, 就會打下speed (好貴丫), rating而家得68 (啱啱打完第二季的第三場)

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

偷波方法 :

1.  前場開波 :  當入完波,唔好回防 ! Mark 住 PG !  
咁100% Pass 俾 SG !  ( 如果SG Keep 波能力值低 , 佢會企定定 ,但只要一路 Mark 住PG ,就有機會偷波 ), 如果對方入球後, 後場有3 個球員, 接開波球員會選擇向你沒有mark passing lane 的球員先傳一下, 由第三個球員再回傳給pg.  如果你手快快見SG 一傳波就偷, 你就會miss 扣grading.....簡單d 講, 就係馬騮搶球......

2. 對方進攻時,如果攻方球員圍哂係籃底 ( 有2 人做單擋,留意其中 1 個準備跑出去中間三分線位 ! 呢個時間跟實佢 ,就 80% 偷到 )
呢個方法, 如果你係PG / SG 先係最有用.  因為如果你係SF/PF/C 的話, 你的match-up 好少會stay 係後場等開波, 通常一早已上哂前場. 若果你仍然係後場等偷, 電腦有機會一接開球就long-pass 俾前你本來要mark, 但因為你冇跟上而漏空的球員, 咁樣射十球失九球, 又扣grading.

3. 仲有double-team 都係偷波的其中一個方法, 但如果steal 值唔夠高, 或被d-t 的球員保護球值高, 有機會變成reach-in foul.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我係打 12  分鐘...
無計....

為左拎  175 STEAL / 250 STEAL
100 個 3分 呢個紀錄... !
同埋入選 明星1隊 ! 防守 1 隊 !

專業玩家

偷波方法 :

1.  前場開波 :  當入完波,唔好回防 ! Mark 住 PG !  
咁100% Pass 俾 SG !  ( 如果SG Keep 波能力值低 , 佢會企定定 ,但只要一路 Mark 住PG ,就有機會偷波 ), 如果對方入球後, 後場有3 個球員,  ...
大玩偶 發表於 2010-2-3 10:28

謝謝!!

以前第二個方法成日都得, 但唔知點解呢20-30場, 個pg好少咁樣交波比sg, 捕唔到佢條passing lane, steal唔到波, 第三個方法有時都會用, 間中都有一球

第一個試過一次, 但有時因為咁而追唔切人, 所以較少用, 第我今晚再試下先。

專業玩家

我係打 12  分鐘...
無計....

為左拎  175 STEAL / 250 STEAL
100 個 3分 呢個紀錄... !
同埋入選 明星1隊 ! 防守 1 隊 !
大玩偶 發表於 2010-2-3 10:30

我之前都試過打12分鐘一節, 但每一場都要打成粒鐘, 得d skill points又唔會多好多, 所以咪打番8分鐘, 密密食, 快d打完一季...

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

係架...打12分鐘幾辛苦...

一場成粒鐘...

我每晚打 2~3 場左右... !

專業玩家

我係打pg (scoring), 但係想打sg多d
入咗boston, 我係正選pg, 但通常打幾分鐘後, rondo就會打pg, 我轉打sg
而家boston trade 咗 rondo, 換咗iverson返黎, 搞到我成日都要打pg,

想問下有冇辦法可以改自己個position, 由pg轉做sg?  定係一定要重新再打過??

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我係打pg (scoring), 但係想打sg多d
入咗boston, 我係正選pg, 但通常打幾分鐘後, rondo就會打pg, 我轉打sg
而家boston trade 咗 rondo, 換咗iverson返黎, 搞到我成日都要打pg,

想問下有冇辦法可以改自己個position, ...
lskthomas 發表於 2010-2-12 13:35

其實無辦法架...

唔知點解....

我咩位都打過....之前係騎士...

PG..SG...SF...PF...C

最多係打 SG / SF ....

其次係 PF / PG...

耐唔耐大數分果陣...拖住D 後備我就打 C ....

打咩位置真係無法控制...