設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: andyau88

[重低音] 年尾前都執翻個紙箱

銀級玩家

matt88p 發表於 2018-11-12 19:20
嗰次真係要van仔
嗰個架堅有料

我都試過去淘寶自提站攞音響架,四十幾Kg,平時行十幾分鐘的路我行左雙倍時間唔只,架車仔仲拉到e e聲,好彩最後都平安返到屋企。

黑鑽玩家

andyau88 發表於 2018-11-11 21:02
係雅詠個時都有諗過call gogovan,運費都係$75,真係唔係有錢買十仔無錢call van嘛,不過之後落到地下都 ...

師兄??????

隻十仔睇落比想像中大,好彩我冇買,應該放唔落
D聲有冇進一步評語?

銀級玩家

Overnite007 發表於 2018-11-12 22:50
師兄??????

隻十仔其實唔比我之前隻8吋威力登大好多,好奇怪講重量我覺得佢仲輕d添。有樣我仲唔明,以前隻威力登有散熱鐵片伸晒出黎,但呢隻新十居然無,唔知佢點散熱。可能無左d散熱片所以輕d都唔奇

銀級玩家

Overnite007 發表於 2018-11-12 22:50
師兄??????

而聲方面,抱歉我仲未有時間調部機,所以唔可以俾到好中肯的評語。不過好肯定就係要勁打心口個種感覺唔好揾佢,佢係一連串連綿不絕的底音,將個人包住咁

黑鑽玩家

好想試音,代理冇得試
唔知兩個星期後個影音展有冇得試

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

我都訂左隻12,上一水六月訂既等緊送

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Suprabird + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

andyau88 發表於 2018-11-14 07:41
而聲方面,抱歉我仲未有時間調部機,所以唔可以俾到好中肯的評語。不過好肯定就係要勁打心口個種感覺唔好 ...

師兄.咁依隻十仔用作兩聲道聽歌做2.1.. D聲又會如何呢???因唔係打心口形!!

銀級玩家

nighos 發表於 2018-11-14 22:33
我都訂左隻12,上一水六月訂既等緊送

師兄應該好快會收到麥小姐電話,我訂個時就話11月返貨

銀級玩家

coffeemate 發表於 2018-11-14 22:49
師兄.咁依隻十仔用作兩聲道聽歌做2.1.. D聲又會如何呢???因唔係打心口形!! ...

聽歌呢,因為本身用R300係書架喇叭已經算大型,所以唔用十仔都已經有一定低音量,如果唔將大地震較細就會覺得過量。其實個感覺好得意,未加十仔時就覺得齋用R300聽歌已經好爽,但加左之後就唔係咁捨得唔開個十仔,但一定要減十仔db。調完之後低音就會好綿長,聽舒情個d歌會覺得幾有味道。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Suprabird + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

andyau88 發表於 2018-11-14 07:38
隻十仔其實唔比我之前隻8吋威力登大好多,好奇怪講重量我覺得佢仲輕d添。有樣我仲唔明,以前隻威力登有散 ...

呢個牌子係無散熱鐵片,我嗰隻開45分鐘己經好鬼熱,熱到辣親手,而家拎左去代理check,佢地都話無理由咁熱..ching用落可以試下啲熱度正唔正常,,,不過要小心辣手.