設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: MDLP

[藍光播放機] PIONEER UHD-LX500 (已加開箱相同203比較)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

正, 有MDLP兄的評價, 最好不過了!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2018-9-22 13:38
淨係重10kg有多
已經重過有些同價中下級數AV Amp
唔好咁貪心

我知. 但係其實我係想要一部好嘅 SACD player 多過 BR player.

最衰係唔可以有 digital out (copy right).

50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

cheungtsw 發表於 2018-9-22 19:04
我知. 但係其實我係想要一部好嘅 SACD player 多過 BR player.

最衰係唔可以有 digital out (copy right ...

Ching 就算純 SACD 機都無 DSD digital out la 反而 universal player 可以通過 HDMI 出 DSD 俾 AV amp (按型號,通常中高階機)去解過吓癮咁......

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

反而想知個 PQLS 表現......

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

樓主。請問你隻wifi手指是跟機定自己買?

銀級玩家

非常熱切期待報告呀!

白鑽玩家

fmk888 發表於 2018-9-22 22:11
樓主。請問你隻wifi手指是跟機定自己買?

唔係wifi

https://www.spill.hk/audiovisual/pioneer-dressing-aps-dr001/

白鑽玩家

cheungtsw 發表於 2018-9-22 19:04

最衰係唔可以有 digital out (copy right ...

好嘅SA机市面唔少
幾仟蚊廿幾磅仲用4490
好似無得佢

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

咁多位師兄我一個問題 我用 藍光碟播放 本身部機有4k升頻 播放畫面閃下閃下啲 窒下窒下 之前我係AUTO 後尾我咁返個sdh制式 播放冇問題行返1080i 我想問部機唔係可以升頻咩

白鑽玩家

收到機後得2個鐘開箱試機
就要執野去機場
第一時間攞隻 Eric Clapton Royal Albert hall演唱會2KBD試一試
之前唔知係Oppo取向問題
定係901無得同203行PQLS
無改電源嘅203聲音表現不值一提
改咗老虎魚電係明顯無咁嘈同煩厭
但始終對LX58有種念念不忙感覺

LX500一開聲 Eric Clapton支結他、
現場嘅投入感、晶凝嘅樂器位定、
電結他超低頻變化馬上返咗嚟

暫時係試咗咁多先........

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
yuppi + 10 + 10
志緯 + 10 + 10 想睇完整報告
garywong6688 + 10 + 10 想睇完整報告
小小Pat + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分