設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小小Pat

[投影機/幕] 忍唔住入了部平價4K投投,鍍銀電源線小測試更新在P.6

鑽石玩家

wck709394 發表於 2018-9-4 12:49
係呀,論壇都係比大家一個唔使出街又可以一大炸人係度吹水既地方,比你搞到事又如何丫,搞走曬D人你好开 ...

其實大家邊有幾多朋友玩機丫?呢度就可將唔相識既同好 聚埋一齊,開開心心交流,互相請教指導,我响POST76都學咗唔少嘢,知道唔少嘢,我隻幕就係响呢度睇到有師兄分享,至知道原來大陸造既幕都唔差既,又平又靚,所以胆粗粗淘翻隻玩吓,點知真係好掂,以後晤洗買貴幕了。希望大家繼續開心些牙啦!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
matt88p + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

星級玩家

582 發表於 2018-9-4 14:18
其實大家邊有幾多朋友玩機丫?呢度就可將唔相識既同好 聚埋一齊,開開心心交流,互相請教指導,我响POST7 ...

係咪用緊,映輝隻灰幕?
我都用緊一百寸真係冇得頂,
雖然我冇見過是叼活嗰啲幕,
但係聽到個價錢都知道唔係我可以負擔嘅。

身邊所有朋友,都冇人玩影音,

想交流一定要,運用互聯網。

鑽石玩家

hkfnman 發表於 2018-9-4 14:39
係咪用緊,映輝隻灰幕?
我都用緊一百寸真係冇得頂,
雖然我冇見過是叼活嗰啲幕,

原本係諗住買灰幕既,因為之前隻pure mat ll plus白幕黑位唔得,又冇乜4K效果好似比1080p好少少,又因為我需要透聲幕,不過灰幕只有打孔,聽講打孔畫汁冇咁好,透聲效果又冇咁好,所以最後揀咗RX1 编織透聲白幕,不過好彩黑位竟然唔差,4K效果亦好過OS好多,總算冇失望,但係仲心絲絲灰幕,始終黑位灰幕會更好。

星級玩家

582 發表於 2018-9-4 15:14
原本係諗住買灰幕既,因為之前隻pure mat ll plus白幕黑位唔得,又冇乜4K效果好似比1080p好少少,又因為 ...

我對座地喇叭,個鉊帶高音完全遮住,即中音遮左一半,
其實我都想買透聲幕不過透聲幕又冇灰幕。

我第一部720投投 Z12000,
就係用你講嗰。pure mat ll plus白幕,
有白霧,黑位唔夠黑, 仲以為係正常。

鑽石玩家

hkfnman 發表於 2018-9-4 15:25
我對座地喇叭,個鉊帶高音完全遮住,即中音遮左一半,
其實我都想買透聲幕不過透聲幕又冇灰幕。

其實依家隻編織白幕並唔係好白嗰種白,黑位真係晤差,如播頭髮、黑西裝、黑色車總上逢黑色既物件都表現好實淨既纯黑色的,係昏暗埸面爭少少咁啫,不過未至於OS既灰矇矇,光猛場面就真係好靚好清,陽光感 充足,光位細節清晰,立體感强,想問下灰幕昏暗埸面做晤做到純黑色?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小小Pat + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

星級玩家

582 發表於 2018-9-4 17:23
其實依家隻編織白幕並唔係好白嗰種白,黑位真係晤差,如播頭髮、黑西裝、黑色車總上逢黑色既物件都表現好 ...

呢樣嘢我真係答你唔到因為冇AB比較。
仲有呢啲嘢好主觀嘅,冇見過純黑又點答得到你係咪純黑呢。

星級玩家

我玩音響,玩投影機我都係玩到七八十分我就算嘅喇,我係一個唔係好有要求嘅,玩家。

鑽石玩家

hkfnman 發表於 2018-9-4 19:09
我玩音響,玩投影機我都係玩到七八十分我就算嘅喇,我係一個唔係好有要求嘅,玩家。 ...

Me too, 玩得開心滿足就算, 況且真心睇下自己依家環境setting 已經好多好過好多人

鑽石玩家

我玩音響,玩投影機我都係玩到七八十分我就算嘅喇,我係一個唔係好有要求嘅,玩家。 ...

大家咁話啦,玩到七八成都好好啦,真係要求高既就天花地下兩邊埸都要做埋全黑,唔洗諗!

黑鑽玩家

我e 加返返去小學雞年代, 有50 分當合格
得過宜過,有聲當贏,有時間睇多套戲好過。
話時話點解咁多戲未清。。。。