設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小小Pat

[投影機/幕] 忍唔住入了部平價4K投投,鍍銀電源線小測試更新在P.6

銀級玩家

hkfnman 發表於 2018-8-31 18:54
關於呢一對,同父異母嘅兄弟,巴斯光年曾經做過報告

http://www.avbuzz.com/audio-video/201805/2/ ...

巴斯光年無講過黑位暗位得唔得,所以都係信自己對眼上去睇下先好,唔好信人,不過有D人對黑位同暗,無甘著重,甘0.47機的確係抵玩既

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小小Pat + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

銀級玩家

小小Pat 發表於 2018-8-31 19:09
我諗自己最好上去有曬兩部 雙胞胎嘅機同場比較下! 但留意佢哋個原廠設定都好唔同。 ...

無錯,都係自己親身去現埸對比下最好眼睇下最好

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

wck709394 發表於 2018-8-31 19:09
巴斯光年無講過黑位暗位得唔得,所以都係信自己對眼上去睇下先好,唔好信人,不過有D人對黑位同暗,無甘 ...

口味問題啦,呢啲每個人唔同 ,有啲人鍾意夠光夠鮮色 黑位暗位 嗰啲唔計較

銀級玩家

小小Pat 發表於 2018-8-31 19:37
口味問題啦,呢啲每個人唔同 ,有啲人鍾意夠光夠鮮色 黑位暗位 嗰啲唔計較 ...

所以話0.47呢一炸入門4K機,好輕鬆就打底上一代2K顶级機種

星級玩家

wck709394 發表於 2018-8-31 19:56
所以話0.47呢一炸入門4K機,好輕鬆就打底上一代2K顶级機種

密度提升四倍,呢個就已經係硬傷啦,
同我當日由720P升咗1080p唔同,
今次嘅震撼力多好多。

我嘅口味鍾意高清,所以用Acer,
一百寸放出嚟效果好似睇電視咁。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小小Pat + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鉑金玩家

好懷疑0.47 同 0.66係同廠的機係用同一支鏡,所以可以做到1.2 -1.3 呢d ratio, 換句即係要短一點投影距離係唔會有0.66果片DMD

係香港d屋先咁細,廠商又點會就呢d細市場
由期係呢十年八年的樓個廳得8,9尺距離

鑽石玩家

wck709394 發表於 2018-8-31 19:56

我部Benq w1700 + 影輝RX1 編織透声幕輕易打低以前既JVC HD1 & AE7000 + OS PURE MAT II PLUS,雖然係0.47不過黑位都唔差喎!
睇相

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
matt88p + 10 + 10 俾個Like你啦
小小Pat + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

582 發表於 2018-9-1 22:20
我部Benq w1700 + 影輝RX1 編織透声幕輕易打低以前既JVC HD1 & AE7000 + OS PURE MAT II PLUS,雖然係0.47 ...

之前去朋友屋企睇過隻影輝 淺灰電幕 ,物料似係pvc 唔知道原來有透聲! 如果效果好OS PMII好多,有興趣買喎,又唔貴!

星級玩家

小小Pat 發表於 2018-9-2 14:13
之前去朋友屋企睇過隻影輝 淺灰電幕 ,物料似係pvc 唔知道原來有透聲! 如果效果好OS PMII好多,有興趣買 ...

我都唔知佢有透聲幕,如果我知道佢有透聲幕,我都會要透聲,因為我而家只座地喇叭,鋁帶高音同埋高中音都給他遮蔽左。

銀級玩家

582 發表於 2018-9-1 22:20
我部Benq w1700 + 影輝RX1 編織透声幕輕易打低以前既JVC HD1 & AE7000 + OS PURE MAT II PLUS,雖然係0.47 ...

我部爛鬼2K機出呢D畫質真係唔知講咩好

評分

參與人數 5威望 +90 金錢 +90 收起 理由
matt88p + 10 + 10 正到爆
582 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
小小Pat + 10 + 10 俾個Like你啦
hkfnman + 10 + 10 正到爆
chhanthony + 50 + 50

查看全部評分