設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

【76送您】TCL 55吋 55P6 4K HDR 電視(得獎更新110#)

關閉 [複製鏈接]

新仔玩家

1) TCL 55P6 的 Android 系統版本是??
Android 7.0

2) TCL 55P6 是解像度是多少呢??
4K UHD 3,840 x 2,160

3) TCL 55P6 是那一款的LED面板呢??
LED 直下式控光

4)  你會將 TCL 55P6放在家中那個位置呢? 點解?
我會在廳的天花安裝電動搖控安裝架, 再把TCL 55P6裝在上面. 不需要用時, 可接疊在天花上. 同時, 安裝架可用搖控調節不同角度. 以滿足家中各人不同喜好.例如: 勞苦功高嘅太太可以在OPEN KITCHEN工作時都可以欣賞到色彩悅目嘅TCL 55P6. 又例如:晚飯後又可在客廳欣賞Netflix 4K美劇, 電影, 在按摩椅上享受影院不能享有嘅特別感受.

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

遊戲玩法(回答以下問題) :
Android 7.0

3,840 x 2,160

LED 直下式控光

4)  你會將 TCL 55P6放在家中那個位置呢? 點解?
"廳",
對於新屎坑加上驗屍官僻好o既我最小要3日3夜訓廳睇電視
先check機身遙控, 放試機片, 睇下TVB, 再睇BD碟, 再打機, 再睇youtube
實行煲晒HDR , 畫面反應, 顏色, 網絡速度, Android APP兼容性...
諗諗下咁多野玩訓3日廳都唔夠
:D~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今晚呢個Games就會完勒, 未玩的版友快D來試下啦!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

答案:Android 7.0

答案:3,840 x 2,160

答案:LED 直下式控光

答案:房間天花板
原因:TCL依部高性價比的TCL 55P4 4K HDR電視機,真心講⋯正所謂有句話「躺着也中槍」!如果有咁高質素TCL 55P4 4K HDR電視機仲要有埋原生ANDROID TV系統去GOOGLE PLAY STORE下載軟件⋯俾著我就會將部電視裝係「房間天花板」躺着睇片喇!咁樣做就可以瞓响張床喥都能夠長時間作戰對住部TCL 55P4 4K HDR電視機去煲NETFLIX啲4K美劇及其它視頻串流。現時高質串流視頻的普及,況且已經有好多美劇的拍攝及編劇都與電影質素打過不分高下!所以,在時間有限⋯追劇無限的前提下當然要放係自己房間喥。而且,安裝係「天花板」睇就唔洗怕腰椎因長期座姿受傷喇⋯番工又座、搭車又座、連番屋企煲片都座。所以,你話係咪好傷先!同時,咁樣裝法真係好突破影音安裝傳統常規及帶來全新視聽效果。講真,TCL 55P4 4K HDR電視機以現時七張牛牛的價錢能夠有55吋的大畫面加上細緻的4K解像度、HDR10畫面優化功能及ANDORID TV已經是好多國內品牌難以趕上,更莫說日韓品牌機種罷!最後,難得的是TCL廠商能夠在成本和售價上為這部TCL 4K HDR電視機身上用上「直下式」控光面板技術,可見TCL廠方在成本控制及產品生產品質控制上都超出了市場的期待!眼下是看日後國產機能夠在電視畫質領域上有多少自家獨有的畫面優化功能了。

星級玩家

Android TV 7.0

4K UHD 3840 * 2160 pixels

3) TCL 55P6 是那一款的 LED 面板呢??
Direct lit LED
直下式區域控光 LED

4)  你會將 TCL 55P6 放在家中那個位置呢? 點解?

我會安裝在房間天花板, 當我瞓覺時播放Youtube夜空星光閃爍影片, 令我仿似躺臥在草地上, 望著漆黑夜空, 一片星海, 甚至看到夏季銀河, 悠然自得, 無拘無束, TCL P6 用上4K面版, 畫質更細膩; 加上符合HDR10標準, 對比度大增,令黑色更深邃, 不會令畫面添上一片灰, 而且附設的藍牙遙控可用語音搜尋, 想睇北極光, 流星雨, 夏季銀何大三角, 講句就得, 話睇就睇, 為了看星, 仲使乜摸黑上山, 餐風露宿喎;  番屋企瞓就的啦, 係咪好正先?

"夜, 天花板有這段戲"
"抬頭望星空一片靜"
"夜闌靜問有誰共鳴"

銀級玩家

井底蛙底音fans

76-FC 藍寶石勲章

Android 7.0

LED 直下式控光

一定要放響大廳啦,
冇理由有好東西當唔放廳齊齊欣賞
皆因我老婆最愛睇電視,我就愛睇碟,youtube, NETFLIX網劇同遊戲機
基本上日日如是,兩個大廳排排坐, 風雨不改
以前TCL個名聽得最多就係股票,
今次希望有幸親身玩下
有6 年保養. 明顯質量信心保證表現o既TCL - 4KHDR10 新機,
試試由國家出產o既高端科技電視
如何超越日韓機種,做到平靚正一級性價比
望早日佔世界一席位
本人新手,有錯請插 :P
Pioneer VSX-923, JL 112 x QED reference
Energy CF30+CC5

黃金玩家

答案:Android 7.0

答案:3,840 x 2,160

答案:LED 直下式控光

答案:天台玻璃屋

集功能與美觀於一身的P6電視,當然要放在一個悠閒開放的空間下,P6電視內置Netflix及Youtube,同時支援HDR下,所有4K節目經P6輸出的畫面必定非常無比驚豔。
如有幸得到P6電視,我會安放在家中最高層的玻璃屋內,想必看著4K Netflix『太空迷航』節目時候,畫面中出現閃閃亮麗的星星,猶如抬頭看著玻璃屋上的黑夜,與心愛的人輕鬆地一邊細味咖啡的同時欣賞超高清的電視節目。

新仔玩家

Android 7.0

LED 直下式控光

掛放在我開放式廚房的牆上,等我可即時睇住「今晚食乜餸」等烹飪節目或錄像,可即時學到煮一手好餸俾屋企人食呀!同時又可令我烹飪前後之事前功夫及善後功夫時睇住電視來解悶呀!雖則有科學研究話洗碗可放鬆緊張情緒,但我都係傾向睇電視啦!同時我隨時在廚房都可以緊貼財經事件呀,一定夠哂貼市呀!真係一吋電視一吋真,吋金難買吋光陰呀!電視夠大才是永恆呀!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

最後時間都唔小版友爭取到最後一刻參加左, 現在小瑟就會關帖, 之後就會將回覆比返 TCL果邊再選一位出來, 好快就會有答案話比大家知呢!!!

再三多謝各位參與我地 Post76 舉辦的活動
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

bird 發表於 2018-8-8 15:00
Android 7.0

各位參加左本活動的師兄好,

今日廠方終於選出一位版友成為我地 TCL 55P6的得獎者, 恭喜哂 Bird兄, 我地會有PM個別通知你有關得獎事宜.

再三多謝各位版友支持我地 Post76的活動,
期望下次有機會再同大家玩過!

Post76玩樂網.