設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 牛丸河

[入耳式] Sony 客製耳機 Justear 終可望到港啦

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

lee19901030 發表於 2018-9-8 03:01
明明係你自己試得唔夠清楚 畀咗錢喇 之後想食後悔藥 可惜失敗 之後就係以後唔買索尼嘢 咁即係索尼唔比你 ...

師兄

認真便輸了, 有幾多係事實嘅全部我真的不知道。

Caeser師兄真的是sony死忠fans,連磁爐都要買sony, 而且一出就買 ,我真係自愧不如,慚愧慚愧

Carser師兄一邊話冇錢,但會買sony 55A8 電視, 最平都要兩皮半喎, 除咗買水貨,但係佢咁忠實fans應該唔會買水貨㗎。

一邊話冇錢,一邊又話只可以買一對耳機 ,買唔到多對 justear,一邊咁又點會預留到錢去買隻z1r 呢? 奇怪奇怪??

一邊又話只會買一對耳機, 一定要最啱聽嘅 ,唔係就會 心裏唔舒服,咁點解又要預留錢去買z1r唔通已經知道cm唔啱聽要買定新耳機?好奇怪好奇怪。 唔通真係sony死忠fans sony出耳機就一定要買 ?不明白不明白。

以上只是我發開囗白日夢,不要當真,可能全都是我妄想出來的

黑鑽玩家

YatYinHo@G 發表於 2018-9-7 10:27
其實有,可能依邊無。
師兄整左monitor ?

我鍾意monitor 聲,無味精

專業玩家

edgarcpu 發表於 2018-9-8 13:35
師兄

認真便輸了, 有幾多係事實嘅全部我真的不知道。

我一直都想買一對cm啫,錢好老實講唔係冇,佢唔俾我轉嗰一刻真係有諗過買埋隻lestening,不過係唔like佢地咩都冇解釋就話唔俾轉,所以先唔想再俾錢佢賺啫,如果佢地真係有心同我搞就算搞唔到我都會買晒兩隻,呢個話題已完,我都照去做耳模,不過唔會用咁解啫,大家繼續開心討論justear啦
thx師兄咁有心

專業玩家

CaeserTam@FB 發表於 2018-9-8 16:01
我一直都想買一對cm啫,錢好老實講唔係冇,佢唔俾我轉嗰一刻真係有諗過買埋隻lestening,不過係唔like佢 ...

學好日文 or 請個翻譯去日本買 MH1 自己 turn 一定啱 連2次來回機票都係貴萬幾芝麻

星級玩家

tubeamy 發表於 2018-9-8 15:01
我鍾意monitor 聲,無味精

其實我都好辛苦先揀左Listening,
可能真係自己Playlist 太雜了, Monitor 令到我音樂體驗上比Listening 差.
非常明白師兄選擇Monitor 架原因, 相信師兄對自己架Sourcing 十分有信心

黑鑽玩家

YatYinHo@G 發表於 2018-9-8 17:43
其實我都好辛苦先揀左Listening,
可能真係自己Playlist 太雜了, Monitor 令到我音樂體驗上比Listening 差 ...

我以聽古典為主,用AK SPK+A100

星級玩家

tubeamy 發表於 2018-9-10 12:51
我以聽古典為主,用AK SPK+A100

師兄揀得monitor ,應該都係DSD

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

YatYinHo@G 發表於 2018-9-10 16:38
師兄揀得monitor ,應該都係DSD

DSd我都有,但唔一定好聽都要視乎質素

星級玩家

ngong 發表於 2018-9-10 16:41
DSd我都有,但唔一定好聽都要視乎質素

師兄隻Monitor ,有用黎mixing定純粹用黎做reference 耳機?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

YatYinHo@G 發表於 2018-9-10 17:42
師兄隻Monitor ,有用黎mixing定純粹用黎做reference 耳機?

我用Club架,多口答下爹咋