設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: danny

[用家報告分享] 2010紙皮箱(有相睇啦)

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

係3/f 買呀,有嘜問題,快.......講?
danny 發表於 2010-1-3 16:04

我講講我同朋友兩次既經驗比你聽。
先講我自己,話說年半前,我係一間叫(不忠不信)影音店買了一套creek evo既CD機加合拼機,但佢話現貨只有CD機,合拼機暫時冇貨,可以幫我訂,要既話只要等一日就可以,初初我話唔等,但佢話肯等可以平多$2佰比我,咁差一日,就冇所為啦。第二日去取埋部合拼機。拆箱時,我先知道原來一部機用過同冇用過有乜分別,部合拼機真係新鮮運到,全部好新淨,再睇返部CD機,完全有理由相信曾經比人用過,首先,部合拼機有個袋套住,係好齊整,但部CD機明顯係用過再袋返,再睇部機後便有個W數既拍制,可以轉120W同240W,部合拼機係有塊透明保護個拍制,但部CD機就冇既。

我都當唔關事,由於部CD機同合拼機可以用同一個REMOTE,部合拼機可以好遠都控制到,但部CD機要近3呎才控制到。
仲有一個最大問題,部CD機買返來時完全冇問題,用了3個月後,聽CD時,只要隻碟花些小,已經會跳線!所以我有理由懷疑佢賣部陳列品比我。

其實買機即日,我打電話比個朋友,話係(不忠不信)買了新機,跟住佢話比我聽,佢係我買機個6月前,幫佢買了一套5.1喇叭,返到屋企後拆袋,D袋全部好污糟,其中有隻喇叭個腳仲係爛左,佢返去換,最後只係換得返其中一隻喇叭。佢話早知我係個道買,一定會叫我唔好制。

以上內容,全部屬實,如有雷同,實屬巧合。
不過你過R33問問,你就知道好多同我相似事件。

其實之前係道都有師兄懷疑中招。
http://www.post76.com/discuss/vi ... p;extra=&page=1

進階玩家

之前無留意到呢個post,今日收功回家即刻再check多次機,好彩無花,RCA插頭都無花,全機都無問題第一關通過,暫時由下午三時聽到而家都未有事發生,希望無問題就可以過關,聽到而家為止都好滿意,高音唔會太標,底音無咗之前wo wo 聲,等我聽多幾日先再正色出包膠。
希望在明天!
點都好唔該晒各位師兄提供宝寶貴意見。

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

DANNY兄 放心啦
唔會部部機都有問題既

進階玩家

DANNY兄 放心啦
唔會部部機都有問題既
ming 發表於 2010-1-4 06:37 PM

希望如此,ming sir 終於都揾心頭好,馬記呢部cd機我當初都淋過,可色超出我筆直所以放戲咗,呢部馬記好野呢嫁,慢慢享受。

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

希望如此,ming sir 終於都揾心頭好,馬記呢部cd機我當初都淋過,可色超出我筆直所以放戲咗,呢部馬記好野呢嫁,慢慢享受。
danny 發表於 2010-1-4 18:49

一定一定慢慢享受
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

進階玩家

終於試咗幾日,而家出小報告。
1.人聲結實咗生猛咗,樂器和人聲清楚,清色有線條感。
2.高音唔會太標。
3.底音實咗一下一打,適中唔會傘,突然來棚拜音樂唔會亂控制得好。
4.又係一部入門級 CD Player 好選擇。
這是個人組合和木耳收貨,小弟讀書小,寫得唔好請見諒,以5千元內cd機有賣貴無賣錯。
以下係我組合:
1. Creek Evolution Int.Amp
Power Cable:Northwire 14a

2. Creek Evolution 2 CD Player
Power Cable:Northwire 14a
RCA int Cable:FURUTECH 162

3.Epos M5 Speaker
Speaker Cable:Sound From Heaven President X (2 to 2)
Speaker Jumper:Sound From Heaven President X

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ming + 10

查看全部評分

進階玩家

Thanks ming sir.

進階玩家

昨天去mk已玩過部cdp,聽咗幾日有時讀唔到碟。
我去玩機又幾好,我壹上到去話部機唔得有時讀唔到碟(cd-r),根住用我隻cd-r碟試機讀唔到,售貨員呀叔無呀支呀左,根住入倉拿部新機比我,我哽係要開箱試機ok無問題,拿機走人。
全程無不魚快事程發生,當時大家都有傾有講,可能我好彩啦!

1萬

黑鑽玩家

真係有問題呀 換左就放心啦

進階玩家

係呀而家同之前個部凈好遠,而家PLAY嘜碟都得,讀碟能力都好快,終於玩返部新機都放心啲。