設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: bellyjerry

[討論] 請教關於DVDFAB 4K UHD轉檔問題

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

pac 發表於 2018-5-1 08:55
Blu ray 用fabdvd,
Uhd 用DEUHD

Pac兄,唔好意思,想請教一下剛剛想download佢個試玩版時,down完之後都係打唔開,出咗呢版,試過re start都係一樣,係咪有啲setting攪錯咗?

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

bellyjerry 發表於 2018-5-2 10:00
Pac兄,唔好意思,想請教一下剛剛想download佢個試玩版時,down完之後都係打唔開,出咗呢版,試過re start都係 ...

有無試過摌左再安裝?

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

pac 發表於 2018-5-2 10:34
有無試過摌左再安裝?

試過鏟完之後再re start電腦,情況都係一樣

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

bellyjerry 發表於 2018-5-2 10:55
試過鏟完之後再re start電腦,情況都係一樣

我都未試過咁様喎!會不會関防火墻事、

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

pac 發表於 2018-5-2 11:21
我都未試過咁様喎!會不會関防火墻事、

有呢個可能,今晚再用屋企部腦試試先,唔該晒Pac兄:)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

bellyjerry 發表於 2018-5-2 10:00
Pac兄,唔好意思,想請教一下剛剛想download佢個試玩版時,down完之後都係打唔開,出咗呢版,試過re start都係 ...

我記得裝完執行一次就會係右下隱藏區待命,因Deuhd無常注桌面的再執行只有出警告語,只要放隻uhd碟入buffalo到,Deuhd就會話你知得唔得,我之前試是得的。
我部buffalo是12月時買嗰ver好似是1.0,不知belly你部是什麼ver ?

因我已買Fab所以無買Deuhd,昨晚用Fab有新發現,詳細試完再報告吓!

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

chopinlau 發表於 2018-5-2 15:00
我記得裝完執行一次就會係右下隱藏區待命,因Deuhd無常注桌面的再執行只有出警告語,只要放隻uhd碟入buff ...

Hi Chopinlau兄,謝謝你的建議,我部都係1.0來的,剛試過放碟入去都係唔得,我今晚試下用屋企部腦攪攪佢先,唔該晒:)

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

剛剛用屋企部腦試過情況都係一樣,download試玩版之後都係開唔到,冇辦法

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

NO GOOD

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

bellyjerry 發表於 2018-5-2 22:37
剛剛用屋企部腦試過情況都係一樣,download試玩版之後都係開唔到,冇辦法  ...

咁都無辦法了,我現時都不考慮Deuhd,因經過幾日試DVDFab發現已不需Key.txt文件就可rip到UHD碟了(她們網站只說無加密才可),另Pac兄叫我試用AnyDVD,發覺她讀取和轉碟速度都非常快亦比DVDFab穩定,成功率非常高,AnyDVD買終身版比Deuhd便宜可考慮,不過大前題是三款軟件都要求ROM是UHD friendly drives,我都買了好幾隻ROM才撞到隻是UHD friendly drives,4K 碟都有"靜音師太"暫時發現Sony和環球係有!要研究吓點搞。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
bellyjerry + 20 + 20 報告非常詳盡,唔該晒chopinlau兄:).

查看全部評分