設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Ep-71

我.....的爛鬼 愛華微形 7.3 組合 ~!! ^__^

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

簡直係正

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

[quote]我一試我中....我唸你吾知好過知...

而家條1010我都15/16  >_< '...

一波未平一波又起....D  ...
...
peter99 發表於 2010-3-6 11:23

2年前我有個 FD 佢大佬糸玩2聲道

成個糸统差不多過百..

有次同個fd閒話中提到..家中器材怎搞都糸5音不全..

幾個大師cup人馬去過都話糸[死症]..

咁我又幾好奇點死症法..??? o__O '..

咪約埋去睇睇....真糸聽平價收音機咁o寄聲 !__! '...

我由尾睇返上頭.. 靜糸 hi-fi power-cord 都過十雞..

冇奶油吾得??? O-O '..???

再往{電源上游}研究后..發現以往裝修佬造電時...拖線混亂..

大部份有[借青]及[共地]情况..

因為裝修吾夠2年..我話等你下次裝修時我幫你重新設計同規劃一次獨立供電系統

結果3日之后 .... 佢決定即刻裝修 ^__^ '...

R33都糸是非地
係呢到講好d

1。從新設計過入屋線路,重新造4芯鐵皮16mm 英國電纜(單邊接地)再+6mm水線

2。重造總電箱,把燈/插座/空調...分路於2相電中

3。 獨立單相一組電於入屋進線總制位接10mm x 3 英國 派拉利線穿燈喉去lo-fi 獨立爛鬼48蚊1個鐵有蓋fuse箱(單邊接地)

4.  爛鬼德國D牌63A冇鍍錫全紫銅接點全自動化斷埋後路保護人身安全16:9非工業用漏電制+同牌子爛鬼16Afusse 10條 + E牌爛鬼單相紫銅巴.

5. 再由 fuse 造 英國籍 派拉利 VD20 + 2.5mm單支單膠 x 6 (藏牆)  10組 (左 5個 / 右 5 個)

6 . 左/右邊各用 3 對 2位 Hubble ( 由于插座業主自己要求一定要去...在 中僑大厦 的 [抽水園 ] 買的 ( 2個冷凍金/ 2個冷凍銀/ 2個正常乜差都冇) ps : 最后吾知點解全部都換左最cheap個隻正常乜差都冇 2 位Hubble

7.  另外 2對 13A ( 1對 我好清潔13A  / 1對 made in English MK 13A )  ps : 最后都吾知點解都全換左造cheap-cheap  English MK 13A  

8. 1對 我好清潔 電源隔离牛只用其一作為彈樹機供電用..

差 D 吾記得講!!

成單野除左插座同装修...業主話 : 電源工程改動上只用左三千幾蚊

進階玩家

新屋甘豪甘大,五上投影?部电树机 ...部电树机边度过瘾。上HD950之类的拉。

我部爛鬼彈樹機好失禮咩..有聲有公仔...
你部顶级松下,我见识过大陆的货。。。大画面声画对应比较好。

有錢都糸供埋間樓買多2個車位實際D呀
这个的确实在,我楼下车位升到原来的两倍。杯具啊。。。

HD950 就泥有得試..(不過系我其中一個壞朋友會定(就系借咁多野比我想害死我有個條友   

你除了那个约定的中置,还有多少个S150要出?

冇啦~!! 毛就有幾條
毛多是某方面欲望强的体现。
你又话领导不让用大箱子?

紅酒 ok
正点正点。。。EP推介

進階玩家

喂喂。。。8号是明天拉。。。。点安排啊?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

喂喂。。。8号是明天拉。。。。点安排啊?
becktan 發表於 2010-3-7 13:26

明天7時半出發..

約下午5時 soso完..

你4時左右 msn 我 (可能即時收吾到...事關會場內會block 曬所有手雞訊號 >_< '..)

.睇係邊到聚脚

進階玩家

OK。明天MSN。。。晚上时间不赶吧?
车上带埋新的BD机过关方便的么?
把箱子反过来包装。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

>__< '.. ................

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

數字台太多打手,我識一個打十個都死
拉條獨立電差好遠
timmywan 發表於 2010-3-7 10:50

吾怕~!!你識一個打九十幾個

進階玩家

>__< '.. ................
Ep-71 發表於 2010-3-7 15:09

五好甘大汗拉。。。冷空气。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

開會中、、、電話全部block嗮。但估吾到上到網*_*!