設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] Skyworth 55" OLED TV 一皮有找

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
http://hk.iskyworth.com/content/ ... 4%E9%A9%97%E5%83%B9

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +6 收起 理由
5張叔 + 6 + 6

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我永遠都記得"成虫"對大陸品牌電視的"忠告"

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
mksoundhk + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tiggerjason 發表於 2018-3-28 14:59
我永遠都記得"成虫"對大陸品牌電視的"忠告"

但高登見到Philips OLED好似oem Skyworth架

黃金玩家

OLED電視平成咁, 又真係好吸引人去試下, 不過網上面好少呢部機既用家意見.

鉑金玩家

小小Pat 發表於 2018-3-28 15:01
但高登見到Philips OLED好似oem Skyworth架

Philips 部OLED 係福建廈門 TP VISION 生產的. 因為我問過PHILIPS大陸, 亦由他們的工廠裡收到了零件......

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tiggerjason 發表於 2018-3-28 15:08
Philips 部OLED 係福建廈門 TP VISION 生產的. 因為我問過PHILIPS大陸, 亦由他們的工廠裡收到了零件..... ...

問邊度Philips先?香港個係Topcon代理,佢啲機都全部貼紙品牌,你可以去睇下。

鉑金玩家

小小Pat 發表於 2018-3-28 15:17
問邊度Philips先?香港個係Topcon代理,佢啲機都全部貼紙品牌,你可以去睇下。 ...

CHING, 我呃你做乜? 我係問飛利浦上海的. 而我就是用緊呢部機的水貨. 我比誰都更清楚呢部 OLED 飛利浦

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tiggerjason 發表於 2018-3-28 16:20
CHING, 我呃你做乜? 我係問飛利浦上海的. 而我就是用緊呢部機的水貨. 我比誰都更清楚呢部 OLED 飛利浦{:8 ...

我意思係香港代理Philips OLED唔係你果部係oem Skyworth,我有睇你開箱文。高登商場有齊香港Philips同Skyworth的OLED…如大家所講地區,型號,代理不同,無爭辯必要。

http://topconpro.com.hk/product/55-oled-4k-smat-tv/

鉑金玩家

小小Pat 發表於 2018-3-28 16:28
我意思係香港代理Philips OLED唔係你果部係oem Skyworth,我有睇你開箱文。高登商場有齊香港Philips同Sky ...

其實, 港版的 55POD901F/30 同 陸版的55POD901F/T3 是相同的 (除咗個 SMART TV). 而工廠都是一樣, 都係廈門冠捷. 而香港市場太細, 只有FOLLOW陸版的SPEC. 呢點個TOPCON個 SALES MANGER 已經承認咗呢點, 同時她亦提到, TOPCON只是負責分銷, 很多野都係由飛利浦決定的.......

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
小小Pat + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

鉑金玩家

tiggerjason 發表於 2018-3-28 17:13
其實, 港版的 55POD901F/30 同 陸版的55POD901F/T3 是相同的 (除咗個 SMART TV). 而工廠都是一樣, 都係廈 ...

多謝師兄加分。其實買呢部機,令我更加了解飛利浦的內部操作。因為係部機逼我去接觸佢地不同部門去解決問題。因此,知道或接收到一些內部資訊。