設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 成日話MK買碟好危險, KT都係

鉑金玩家

頂左以前永樂個位..............

永樂我個人覺得係幾好的, 老闆得閒又同客吹下水, 搵碟留貨又ok, 價錢又ok, 起碼唔係hmv咁

1萬

白鑽玩家

老而不

FB
佢地FB 有update :

小店折扣及三送一優惠,將會做到4月9日止,敬希注意! 4月10日起小店價格將會全面調整,希望能提供更好服務給大家。謝謝支持!
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2018-4-6 06:51
FB
佢地FB 有update :

觀塘廣場頂樓果間. 我有時都去行下. 不過................佢個價.......真係好驚嚇.  

1萬

白鑽玩家

老而不

takeishi 發表於 2018-4-6 10:08
觀塘廣場頂樓果間. 我有時都去行下. 不過................佢個價.......真係好驚嚇.   ...

我又覺沒問題, 至少整齊企理

如果覺佢地的價已好驚嚇, 仲有7樓, 仲有CH

還是好音樂最好.

鑽石玩家

kl122002 發表於 2018-4-6 18:28

剛去信和七樓打個轉,走都走唔切。

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
kl122002 + 20 + 20 正帖留分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

真心講, 在KT呢家打過數次交道, 老世+2個店員都是識音樂之人
有位戴眼鏡的, 講起50-60年代的樂手, 沒想到他真的識. 今日而言, 我真係唔知有幾多聽過Jame Morgan , Peggy Lee 了.
鋪面以整理, overall 質素而言, 令我覺是定價都是可以的.

近年流行黑膠, 黑膠開到成行作市, 鴨記更是不同說 . 問題是我唔覺真係有幾多賣2手碟的係識收識賣.
任不信由你, 我近日識過將手上的一套的Rosalyn Tureck 取出去八下回收價, 去左一家MK鋪
對方見係mono, condition 唔錯, 就講開我HK$20 .
我問佢 "HK$20?"
對方 : "又係古典又唔知佢係乜水, 唔係賣就過主了. 佢係Kogan 我就收你兩舊"
"甘樣Glenn Gould呢 ?"
"驚姑係乜水?"

原來30年前同今日的收賣佬都係一樣.

還是好音樂最好.

鑽石玩家

雖然少聽古典,不過驚姑我都有。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2018-4-6 18:28

7樓我都有時3條野掃到隻12"吋,  觀塘頂樓. 佢都有D特價既. 不過. 完全無野岩駛. 佢D貨色真係好一般, 稍為HIT小小既碟佢都貴到嚇死你.
我見到佢隻有隻 Whitney , 唔記得邊隻12"吋啦. 賣480蚊. 嘩~嚇到我走都走唔切.  我上綱買. 連埋最貴既DHL運費. 我諗都平佢一半.  
反而佢貴過信和7樓呀講真. 但係佢既貨色又唔夠人地信和7樓堅和. 人地貴. 但係真係好多絕版野. 觀塘果間野呢. 完全無.

1萬

白鑽玩家

老而不

takeishi 發表於 2018-4-6 22:24
7樓我都有時3條野掃到隻12"吋,  觀塘頂樓. 佢都有D特價既. 不過. 完全無野岩駛. 佢D貨色真係 ...

又唔係的 有時都找到堅野 ,如你說, 唔堅又點會貴?
不過你問我7樓, 淨係開lip門2古典果價,
唔知就嚇死, 知就笑死.

不過若說上網買碟, 都要撞下機會
有時說的 Excellent 都可以連VG都不如.
還是好音樂最好.

鑽石玩家

yahoo搵得七七八八,轉戰facebook,點知仲危險,好多正野價又唔貴,荀野必定被秒殺要即篤,今個月過哂quota都篤左7隻,爆哂廠。