設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 成日話MK買碟好危險, KT都係

1萬

白鑽玩家

老而不

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

原本只是路過KT 廣場去地鐵站, 我知樓上有一直有家超時空, 呢度都有人介紹過, 家下改左名叫Lucky的2手碟鋪
自已對上面家鋪無興趣, 因為不是古典集中,
不過昨日在中庭聽到 有人播 子連れ狼  的主題曲, 好奇心下上左去 望下

真係多人多到塞實左個走廊. 原來佢地返左貨. 係無乜古典, 不過今次幾多經典野,
門口有幾箱新翻未打價的黑膠, 當中我見到有人找出了舊日版的Beatles , 卡通音樂, 仲好似有橋幸夫之類的.
即使我幾偏好古典都好, 聽到張子連れ狼 45轉single  真係好想要.
不過人地手快, 又或者甘講, 我根本入唔到去, 眼白白睇住人地買走左

都算好彩掛, 沒用錢就聽了支歌.
平時唔多行, 無諗過上面真係幾毒下...

評分

參與人數 5威望 +130 金錢 +130 收起 理由
shstang + 10 + 10 俾個Like你啦
TKMMKT + 10 + 10 好老實,MK危險好多好多^^
窮小子 + 50 + 50
Msuper + 10 + 10 唔怕你毒最怕你唔夠毒KL兄銀包要放夠錢買毒.
dc903 + 50 + 50 恭喜路過,自己都係間中路過!

查看全部評分

還是好音樂最好.

鑽石玩家

上網買仲毒,我不久前搵隻碟,唔覺意見香港yahoo有,順手揀多兩隻,電郵約好即晚交收,就係咁開始左去yahoo度篤,結果兩個星期唔夠篤左千幾蚊,買左廿幾隻碟。

評分

參與人數 3威望 +55 金錢 +55 收起 理由
dc903 + 25 + 25 嘩,又一中毒人。!
kl122002 + 20 + 20 俾個Like你啦
Msuper + 10 + 10 師兄還好比一個購物網毒,有好多個網毒梗我.

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

koalaau 發表於 2018-3-17 22:41
上網買仲毒,我不久前搵隻碟,唔覺意見香港yahoo有,順手揀多兩隻,電郵約好即晚交收,就係咁開始左去yahoo ...

哈,早前某某 post 到見到呢個 post 真係會心微笑(笑乜,啱 channel 你就明,唔明因為 channel 唔同!)

樓上師兄無講錯,上購物網仲毒,你睇下小學雞那些年的磁帶係淘寶寶炒到幾癲(仲要除 0.8 人仔轉港紙),只能慨嘆自己生於呢個炒碟炒帶的世代!無奈無奈又無奈!

kl兄 KT 幾毒都唔緊要,最緊要帶夠錢呀!有錢好辦事,咩毒都解到!得閒吸下毒得閒又放下毒!毒海浮浮沉沉,應該互毒互毒!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

x

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
dc903 + 50 + 50 通常自己少強求 但間5中都毒發.
窮小子 + 50 + 50 價錢顛5緊要~最緊要自己有貨

查看全部評分

鑽石玩家

炒價野我唔會買,我只搵哩D平野,唔係千幾點買到廿幾隻碟?

x

1萬

白鑽玩家

老而不

有時我懷疑自己間中係碰上了托價的果批人.
好幾次行過, 不只MK, KT, 都聽到某幾個人成日講張唱片要幾多錢, 值幾多幾多; 而又通常剛巧 +/- 1-2日內, 又或者同日有人放碟, 然之後個價又同佢地講的價好相近
呢批人有個特色, 佢地是不是真的有果D碟係得來來去去幾個人肯定, 而真實是無人知, 好似隨口講

可疑, 可疑.

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
dc903 + 50 + 50 這個只當吹水 要人入局 唔易事 上網查快.

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

koalaau 發表於 2018-3-18 00:48
炒價野我唔會買,我只搵哩D平野,唔係千幾點買到廿幾隻碟?

仲有ebay ...
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

有時我真係好憎人成日講..........呢隻碟炒到幾錢. 果隻碟又炒到幾多碟. 碟係愛黎聽架. 唔係用黎炒架. 炒金. 炒股票. 炒樓. 碟都要炒. 真係好可悲.

1萬

白鑽玩家

老而不

takeishi 發表於 2018-3-18 21:01
有時我真係好憎人成日講..........呢隻碟炒到幾錢. 果隻碟又炒到幾多碟. 碟係愛黎聽架. 唔係用黎炒架. 炒金 ...

我無野做, 得閒留意下已留意左2-3年.
果D炒的人, 來來去去都係果幾位. 再留意下D出沒時間, 會發覺幾定時.

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
dc903 + 50 + 50 佢地都幾懶下噃

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

今日路過順便入去裝裝

結果冇嘢入手, 上次聖誕節到而家都好似冇新貨

x
[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

老而不

ernietse 發表於 2018-3-26 17:36
今日路過順便入去裝裝

結果冇嘢入手, 上次聖誕節到而家都好似冇新貨  ...

我只係知佢地散得好快.
還是好音樂最好.