設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: pbtour4il

The Matrix【22 世紀殺人網絡】4K UHD / BD

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

xyz56789xyz 發表於 2018-5-16 21:04
我就係畀個網"Real 4K"導咗去買蝙蝠俠與超人正義曙光,啲暗位noise多到 ~~ ...

留意一下,真4K 不等於就沒有 NOISE,當拍攝時有 NOISE 的話,真4K 只會強化了 NOISE,而不是減少

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10

查看全部評分

Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

嘩……4k noise,即係d noise夠哂4k……哈哈哈!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

咁呢...其實都無咩選擇餘地... 都系一定會入返隻 4K 來儲... 估唔到個當年個 "全新 MASTERING" 竟然系 14 年前既 production... 過去十幾年好少見到電影公司咁捨得科水大執... 呢套上次翻執雖然已系 14 年既事, 但執得非常徹底...  粉絲來講我覺得應該比戲院翻上... 而家出 4K,  雖然我自己暫時都未有碟到手試下佢聲畫咩 LEVEL, 但情意結來講, 就算食少兩餐都想 Keep 返隻做收藏... (至少我自己系咁諗)

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
AskaLung@FB + 10 + 10 絕對認同
allen89 + 10 + 10 心頭好,無辦法, 買硬

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

港版出左未呢?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

延遲至6月7日

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

好緊張……請問有冇師兄知道港版係咪今天出呀?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

kitman688 發表於 2018-6-6 11:32
好緊張……請問有冇師兄知道港版係咪今天出呀?

聽日 (7/6) 出!

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

吾知今日港版會吾會偷跑呢

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

好似好心急播... 雖然我都系

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

Hugo Fok 發表於 2018-6-6 16:19
好似好心急播... 雖然我都系

依種心情,玩file嘅朋友永遠唔會明白

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10
Hugo Fok + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分