設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: day2013

《Speechless 陳柏宇2017演唱會》: Blu-ray ? / DVD

銀級玩家

iamraymond620 發表於 2018-2-11 02:34
有無ching睇左?
覺唔覺錄得好差, 好似業餘既咁, 成日out focus, 又唔對口形?

堅係差,成日有畫面拍到欄桿入鏡,遮左50%畫面,一係就搖來搖去,唔講以為FANS手機拍攝...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

getyamasaki 發表於 2018-3-2 17:30
堅係差,成日有畫面拍到欄桿入鏡,遮左50%畫面,一係就搖來搖去,唔講以為FANS手機拍攝... ...

哈哈, 我覺得Fans手機拍既都好似仲好過隻碟
4K手機拍畫汁仲清
睇到條欄桿同呆臂就眼火爆

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

getyamasaki 發表於 2018-3-2 17:30
堅係差,成日有畫面拍到欄桿入鏡,遮左50%畫面,一係就搖來搖去,唔講以為FANS手機拍攝... ...

咁肉孫??? 會唔會係專登的!???
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

銀級玩家

小瑟 發表於 2018-3-4 20:57
咁肉孫??? 會唔會係專登的!???

我都懷疑係專登,遲下再出BD補返好,收割多一次....

新仔玩家

黑鑽玩家

真係Speechless

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

同一版本,冇分 BD 定4K

星級玩家

呢位人兄唔係天皇級,開到咁多場都已經好神奇,可能我老唔識佢!不過做得發燒友仲叫識「睇」!企街睇過幾幕發現此乃低成本演唱會,只係比拉闊好少少,睇制作的話...sorry喇!不能用發燒角度去入手,你見佢包裝就勁,DVD大到我仲以為黑膠,明顯fans向,絕不是發燒收藏!可能真係用iphone拍唔定哈哈!點解香港演唱會睇落總係流過人?冇計!成本及市場問題!要睇–定係睇天皇天后級!個台香港拆完仲可以去澳門、返大陸甚至外地用,收多咁多門票自然會榙靚少少!睇過古巨基,四條茂利一人拿舊木砌隻「船」出來,我心諗...唔X係呀嘛?小學天才表演呀?然後再比一比城城果D,安室果D,你就知我up乜!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
G36 + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

老實講只係兩場 並唔係好多
而歌手出DVD亦無講明高成本制作 的確係拍得差

但唔通下下要做到城城安室先開得演唱會嗎
你講緊既城城開七場 VS 兩場 而門票每個價位平均 貴$300 製作費咁樣去拎黎比較真係公平咩?

我覺得你地年長一輩 唔識佢 可以唔睇 但基本尊重
拎當年既歌手去比較宜家新一代既歌手 到底有甚麼參考價值
根本宜家市場就唔同 一個作曲作詞人 有一首好曲我都賣番大陸啦 仲同你係到做廣東歌?
宜家廣東樂壇新一代歌手基本都唔多會賺錢 身為香港人一人一腳踏到無廣東樂壇 真係好咩?

星級玩家

Sorry!當然我絕對唔係拿佢同城城果D直接比個人,因為根本.....而係真係响呢個發燒討論區以影音發燒友角度出發而已,如果咁都接受不到批評,咁既質素都收貨,而咁就叫一人一腳踩香港樂壇,我真係好替香港樂壇擔心!