設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

《Speechless 陳柏宇2017演唱會》: Blu-ray ? / DVD

6萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
[youtube]g2_2-GPR1jU[/youtube]

CD/DVD 1
01.        OVERTURE
02.        霸氣情歌
03.        回眸一笑
04.        意識形態監獄
05.        夭心夭肺
06.        勉強共勉之
07.        I Miss You
08.        交叉神經
09.        請跟我走
10.        Hard to Say Goodbye
11.        I Will Be Loving You
12.        繭
13.        你瞞我瞞
14.        逸後
15.        航拍
16.        永久保存
17.        磚頭
18.        没有你, 我甚麽都不是

CD/DVD 2
01.        我瞞你們
02.        Jeep
03.        別怕失去
04.        讓子彈飛
05.        固執
06.        原諒我怕黒
07.        閱後即焚
08.        車匙
09.        斷絕來往
10.        尊嚴
11.        Don’t Cry Baby
12.        別來無恙
13.        告別之前
14.        想創

DVD 3 Bonus contents
演唱會幕後花絮

DVD  : 2018年02月09日

評分

參與人數 1威望 +3 金錢 +3 收起 理由
TimothyChow@FB + 3 + 3 正到爆

查看全部評分

先搜索、後發帖

鉑金玩家

老實講只係兩場 並唔係好多
而歌手出DVD亦無講明高成本制作 的確係拍得差

但唔通下下要做到城城安室先開得演唱會嗎
你講緊既城城開七場 VS 兩場 而門票每個價位平均 貴$300 製作費咁樣去拎黎比較真係公平咩?

我覺得你地年長一輩 唔識佢 可以唔睇 但基本尊重
拎當年既歌手去比較宜家新一代既歌手 到底有甚麼參考價值
根本宜家市場就唔同 一個作曲作詞人 有一首好曲我都賣番大陸啦 仲同你係到做廣東歌?
宜家廣東樂壇新一代歌手基本都唔多會賺錢 身為香港人一人一腳踏到無廣東樂壇 真係好咩?

星級玩家

呢位人兄唔係天皇級,開到咁多場都已經好神奇,可能我老唔識佢!不過做得發燒友仲叫識「睇」!企街睇過幾幕發現此乃低成本演唱會,只係比拉闊好少少,睇制作的話...sorry喇!不能用發燒角度去入手,你見佢包裝就勁,DVD大到我仲以為黑膠,明顯fans向,絕不是發燒收藏!可能真係用iphone拍唔定哈哈!點解香港演唱會睇落總係流過人?冇計!成本及市場問題!要睇–定係睇天皇天后級!個台香港拆完仲可以去澳門、返大陸甚至外地用,收多咁多門票自然會榙靚少少!睇過古巨基,四條茂利一人拿舊木砌隻「船」出來,我心諗...唔X係呀嘛?小學天才表演呀?然後再比一比城城果D,安室果D,你就知我up乜!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
G36 + 10 + 10

查看全部評分

見習玩家

見習玩家

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

有無ching睇左?
覺唔覺錄得好差, 好似業餘既咁, 成日out focus, 又唔對口形?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kitman688 + 10 + 10 有d咁嘅樹!肯報告……就一定要加分啦!.

查看全部評分

見習玩家

Thanks for your sharing!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
day2013 + 50 + 50

查看全部評分

見習玩家

Thanks for your sharing!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我聽左CD版,好似個FLOW都OK, 期待會出BR

新仔玩家

谢谢分享·····

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

iamraymond620 發表於 2018-2-11 02:34
有無ching睇左?
覺唔覺錄得好差, 好似業餘既咁, 成日out focus, 又唔對口形?

係其他討論區見到有人咁講過,所以出BD都未必會買

不過會出先算啦,上次果個演唱會都無出到

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

Ki 發表於 2018-2-28 09:49
係其他討論區見到有人咁講過,所以出BD都未必會買

不過會出先算啦,上次果個演唱會都無出到 ...

今次紅館場出BD機會可以係100%
至於香港sony出演唱會影碟嘅技術就真係麻麻