設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 想問吓港版Wii套裝會唔會有水貨呢?

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我見到反斗城、吉之島、Apita賣嗰D個盒面都有洪金寶個樣嘅圓形貼紙,其他遊戲機舖賣嗰D就冇嘅!咁佢哋賣嗰D會唔會唔係行貨呢?行貨係唔係一定有保用證o架?請各位CHing賜教,好驚買到水嘢。另外韓版手制同日版有冇分別嘅呢?

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

無錯出面仲係有水貨WII, 你真係想買行貨就係大鋪買啦, 行一定包1年保
手制就全區機共通
TV: 65Z9D
Amp: Onkyo RZ820
Bdp: Oppo203
Console: PS3; PS4; XBOXONE; SWITCH

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

中文版都有水貨,真係麻煩,咁喺黄金買會唔會有行貨o架?

黃金玩家

中文版吾會有水貨, 點解吾去大鋪買呢??
黃金我就覺得無幾間信得過
Console: PS3; PS4; XBOXONE; SWITCH

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

聽聞will機係無中文板喎,個隻game只係中文咁解姐,部機係日文架
投影:80'GV+HC4000
AMP:Onkyo 5010
BDP:himedia Q6II+Oppo 93+PS3
前中後:MK-M7 x 5
超底音:MK MX250

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

日水貴過行,日水功能比行好,行無中文,只有日文,無中文,所以只要唔好買錯韓版機,原則上無蝕,現有wii版本有歐、美、日、港、台、韓,韓歐均不宜購買!

3萬

白鑽玩家

日水貴過行,日水功能比行好,行無中文,只有日文,無中文,所以只要唔好買錯韓版機,原則上無蝕,現有wii版本有歐、美、日、港、台、韓,韓歐均不宜購買! ...
阿定 發表於 2009-12-28 08:51

唔該晒CHing,我嘅意思係指港版。另外大舖(好似反斗城,吉之島等)主機一套再加一set手制會貴少少,因為佢地賣嘅手制會係日版,出面賣韓版手制,所以連埋套裝買會平D,反斗城要成2千3百幾,其他就2千幾至2千1百幾左右。

3萬

白鑽玩家

中文版吾會有水貨, 點解吾去大鋪買呢??
黃金我就覺得無幾間信得過
sanger 發表於 2009-12-27 19:49

咁灣仔188或者旺角信和、好景又信唔信得過呢?

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

日水貴過行,日水功能比行好,行無中文,只有日文,無中文,所以只要唔好買錯韓版機,原則上無蝕,現有wii版本有歐、美、日、港、台、韓,韓歐均不宜購買! ...
阿定 發表於 2009-12-28 08:51

咁就死啦....呢次俾人呃左....

我上年係黃金"GT" 買左部 日版Wii ...

今年頭中幫朋友又係GT 買部wii ...雖然係日文介面...但我知佢係韓機....
請問定兄...韓機有咩唔好呢 ... 大家都係水貨...一樣無保養...

黃金玩家

最易分得清楚應該係試機入SHOPPING CHANNEL
但行版即香港版, 舊個批一樣有SHOPPING CHANNEL, 而新呢批係無
而其他美韓歐台等等機, 雖然吾知有/無SHOPPING CHANNEL
但有既話一禁入去就應該知到係龍與鳳, 正常CHANNEL應該係用返o個一國既語言