設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 我的山狗檸檸

鉑金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
繼後級之後,第二步就要買入守龍門嘅喇叭,退燒之前是用JBl既ls80,來過我窩居的人都知道我的客廳實在太細了,得嗰100尺空間,所以今次小升一級jbl3900,因為由初入門玩2ch時便認識了一班同牌子的同好,先後亦用過幾個型號包括4408、4308、4425、4430、4343B及L300所以一直對呢個牌子的聲音有著一份情感,曾經亦轉用過其他牌子喇叭但玩得不是味兒,此終都不是嗰杯茶所以不作他選,可能有人會質疑我的玩法,但無辦法啦,因為一位音嚮界名人的一席話:"空間細吾係問題,放得落一定有大買大,前題係必需要一部有質數的後級"至此我便跌入深淵,但亦任証了名人所言非虛,至今我亦堅守此道,那怕會被人取笑只要自己玩得好及開心便可以了,下一步應該入乜真係好頭痛因為糧草所限未有決定。上文只是分享小心得並非要妄自作大,如意見不合敬請見諒。

評分

參與人數 17威望 +213 金錢 +213 收起 理由
JKC710 + 10 + 10
diyman + 10 + 10 超正
lut + 10 + 10
fatboy88 + 10 + 10 正到爆
jj3380 + 10 + 10 正到爆
chhanthony + 50 + 50
BensonCheong@FB + 3 + 3 俾個Like你啦
Harry波凸 + 10 + 10 俾個Like你啦
fm31331 + 10 + 10 絕對認同
傻b仔 + 10 + 10 正到爆
gp250 + 10 + 10 正到爆
pac + 20 + 20
naviwow + 10 + 10 正到爆
matt88p + 10 + 10 Wow wow wow!!!
IcarusDerrick + 10 + 10 超正
MDLP + 10 + 10 無L得輸
wman + 10 + 10 正到爆

查看全部評分

白鑽玩家

呢對喇叭我去朋友度聽過,非常正,也是我下一個目標  

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
funny1 + 10 + 10 GOGOGO
matt88p + 10 + 10 Are you serious.........
Jesus + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

呢隻係4429座地孖array10寸版
Punch勁到無論

評分

參與人數 2威望 +19 金錢 +20 收起 理由
Jesus + 9 + 10
wman + 10 + 10 絕對認同,真係好勁!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

搞咗後級和前置,幾時搞埋隻中置先

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

白鑽玩家

naviwow 發表於 2017-12-27 18:42
搞咗後級和前置,幾時搞埋隻中置先

襯得起呢對喇叭同牌子的中置無太多選擇

評分

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

恭喜神兄 新攜双十 再戰AV 勁爆江湖 難出其右 再三恭喜

評分

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我都係細地方,絕對認同(空間細吾係問題,放得落一定有大買大)

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
wman + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

白鑽玩家

gp250 發表於 2017-12-27 21:54
我都係細地方,絕對認同(空間細吾係問題,放得落一定有大買大)

我都成日被人話空間細,玩大單元無用,但我又唔覺有乜問題

評分

查看全部評分

黃金玩家

我成日都比人笑架啦........但自己玩得開心........有咩問題..

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
wman + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

Source : OPPO 205
AV AMP: trinnov 32-816
DAC: Holo spring2 X2
SPK: Focal iw1003be X7  Focal ic1002 X6
十仔: DIY 15吋 X4
十仔AMP: NC2K 2500W X4

鉑金玩家

MDLP 發表於 2017-12-27 18:20
呢隻係4429座地孖array10寸版
Punch勁到無論

你啟發左我好多野