設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: michael23x

[重低音] 分享升級Atmos及老秦用後感(前傳)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

man6813 發表於 2018-3-3 15:07
Michael師兄,可否PM我老秦代理個contact,THX

已pm
Projector: W2700 TV: 55 LG 9200
Player: Pioneer BDP LX58 & Q16
AV AMP: Pioneer SC LX-701 Power AMP: 秦朝 YC-7250
Subwoofer: 秦朝 BQ 3112D plus
Front : mission ZX4
Center : JBL LC1 Surround : JBL Cont

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

阿風 發表於 2018-2-23 18:00
師兄新的 hifi 架我好似都係淘寶見過, 想問下邊間入貨, 價錢如何 ?質素如何?
唔計外觀, 音質比舊黑麻石 ...

已pm
Projector: W2700 TV: 55 LG 9200
Player: Pioneer BDP LX58 & Q16
AV AMP: Pioneer SC LX-701 Power AMP: 秦朝 YC-7250
Subwoofer: 秦朝 BQ 3112D plus
Front : mission ZX4
Center : JBL LC1 Surround : JBL Cont

銀級玩家

Michael師兄,可否PM我老秦代理個contact
因我也用緊3112plus但換了amp后想找他們再調校,因總係未如理想

銀級玩家

請問老秦7250個價錢,Thanks

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

choymay 發表於 2018-3-9 12:24
Michael師兄,可否PM我老秦代理個contact
因我也用緊3112plus但換了amp后想找他們再調校,因總係未如理想 ...

已pm!換左咩amp,邊方面未如理想呢?講出黎一齊硏究下丫!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

shchung 發表於 2018-3-9 16:15
請問老秦7250個價錢,Thanks

已pm

鉑金玩家

Michael師兄, 可否都PM我7250價錢同代理資料呢, 感激!!!
NAS: QNAP TS-431P;
Media player: Egreat A5, PS3, PS4 Pro, Lumin D2;
Yamaha RX-A3080, Winner HD-5250SE;
Accuphase C260, P400;
Speakers: RF-82ii, RC-52ii, RB-61ii, SCM 11

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

ms_driller 發表於 2018-3-9 23:30
Michael師兄, 可否都PM我7250價錢同代理資料呢, 感激!!!

已pm

銀級玩家

michael23x 發表於 2018-3-9 17:27
已pm!換左咩amp,邊方面未如理想呢?講出黎一齊硏究下丫!

換了Y記3070,其實都好好只係想更好,有時扭大啲重底音音量時會有拍边情況,校到冇拍边時量又唔夠,所以想找他們看看是重底音問題还是調校問題。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

choymay 發表於 2018-3-10 09:26
換了Y記3070,其實都好好只係想更好,有時扭大啲重底音音量時會有拍边情況,校到冇拍边時量又唔夠,所以想找 ...

有冇試過響3070入面十仔個EQ度微調一下?