設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[高清播放器] 聲畫分家雙 HDMI 輸出 Egreat A11 首批真機到著實測 (#44更新)

星級玩家

Egreat 討論區(讚助版主)

小瑟 發表於 2017-11-19 20:35
同埋仲有個BUG我係REPORT都講左, 就係開機的先後次序, 呢個好應的, 一定要跟, 唔開好TV同AMP的話係一定冇聲 ...

1260版本的固件已经解决了这个问题,如果你的已经是1260版本固件,但是同时还有这个开机顺序的问题,请用USB下载测试版固件强刷一次后再试试。接下来出厂的A11会刷好最新固件。

Reminding:刷机结束自动开机约1分钟左右的时候会闪一下黑屏,但是会立刻恢复显示。这是beta版固件为了完善HDMI输出的。

固件下载地址:  http://www.mediafire.com/file/u2 ... 02_v1.2.6.0beta.rar

Egreat A系列产品强制刷新指引-08 29.pdf

339.46 KB, 下載次數: 36

禁止發言

hangson 發表於 2017-11-20 11:26
反而我想知, 裝D 煲劇APPS  可唔可以正常用呢.  好多盒仔都係封IP的.  只能裝不能看.  ...

封IP就係個Apps 既問題,同你用邊部機無關。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都想問下部機行android , 有冇試過裝d K 歌apps, 如果想喺屋企唱k 係咪加個mixer 就攪掂?

有冇ching 試過?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Dennisz 發表於 2017-11-20 11:30
1260版本的固件已经解决了这个问题,如果你的已经是1260版本固件,但是同时还有这个开机顺序的问题,请用 ...

我試下先, 如果解決到問題就真係可以開團呢!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

plam 發表於 2017-11-21 07:44
我都想問下部機行android , 有冇試過裝d K 歌apps, 如果想喺屋企唱k 係咪加個mixer 就攪掂?

有冇ching 試 ...

唱K可以裝咩 APPS?? 我真係唔識呢~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

眼訓 發表於 2017-11-20 10:55
用緊A10 一直都好滿意
但我無 4K TV ......
A11 係咪可以唔洗入手住

如果 A10 好滿意, 又未有4KTV, 其實可以忍一忍, 因為如果只係PLAY BR, 畫面只係提升 10-20% 左右, 不過個雙HDMI同IEC可自由換線呢下你過唔過到, 我覺得如果你有4KTV就絕對值得升級呢~

Post76玩樂網.

禁止發言

plam 發表於 2017-11-21 07:44

有冇ching 試 ...

android Box + USB mixer 就可以。
但依家好多唱K apps都唔用得了,如酷我,天懶。
唔知仲有無幸存既

星級玩家

想請教下,哪裡可以找到UHD BD ISO? 是電腦下載嗎?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Gorgeous 發表於 2017-11-21 09:35
android Box + USB mixer 就可以。
但依家好多唱K apps都唔用得了,如酷我,天懶。
唔知仲有無幸存既 ...

請問usb mixer 係咩黎,邊度有得買?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2017-11-21 08:17
如果 A10 好滿意, 又未有4KTV, 其實可以忍一忍, 因為如果只係PLAY BR, 畫面只係提升 10-20% 左右, 不過個 ...

啱啱換左部4ktv, 所以我都諗梗入唔入A11, 希望遲d 團購個價唔貴啦XD