設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 聖誕禮物 post!(Spark A-70T)(P.2 多相,P.10 2ch report,P.11 AV report)

專業玩家

AV 新丁

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

是咁的, 老老實實, 今日同老細出左旺角四圍摃, 最後見倒有個紙皮箱, 完.

開估:

A-70T 合并式/纯后级真空管声频功率放大器

特征描述
后级使用了四只KT88/6550EH电子管做ABI类推挽功率放大 <-- 說明書同代理都話係 A1 類, 新款 A-88T 就 AB 類
采用二只优质宽频响EI输出变压器,使用专门为本机研制的环型电源变压器
前级使用了俄罗斯产12AX7EH和12AU7电子管各二只
可进行换管,KT88可换用 6550, KT66, KT90, KT100; EL34可换用, 6CA7, 7189A.
提供三极管和超线性选择功能
纯胆、纯手工制作,整机采用搭棚焊接
红外全功能遥控器

技术参数
额定输出功率 2×30W(8Ω,ULTRALINEAR, KT88)
2×18W(8Ω,TRIODE, KT88)
2×28W(8Ω,ULTRALINEAR, EL34)
2×15W(8Ω,TRIODE, EL34)
频率响应 15Hz~48kHz ±3dB
总谐波失真 1% (1kHz)
信噪比 90dB
输入灵敏度 380mV
800mV (Pre-in)
输入抗阻 100kΩ
输出抗阻 4Ω,8Ω
重量 26.5 kg
体积 440mm×210mm×397mm (W×H×D)
消耗功率 280W

評分

參與人數 1威望 +4 收起 理由
wil-wil + 4 加你分因為套左你頭像既相好

查看全部評分

不斷求進步的 AV + HIFI 生活... MA+SVS@SONY+Spark Audio
=> 我的初級 AV + HIFI 組合 <=

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

咪玩嘢!仲推車仔,講乜嘢尼

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

....咁大箱禮物....so envy

係咩後級...快d講

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

又有新玩具A-70T

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

好心你啦死野,病到死死下,還去汁紙箱......

Report la...  

進階玩家

咁大件禮物係密架科 report report

黑鑽玩家

What the fxxx are you moving?  快d講快d講!!!  

黑鑽玩家

I want to buy 後級...  快d講!

專業玩家

AV 新丁

其實版主大大 yazhou 兄已經講左....係斯巴克既 A-70T 2ch 合并/後級膽機.
嚴格黎講, 應該 post o係 hifi 區~
不過因為我都會用佢黎玩 av bypass 做後級推前置, 而且哩度咁多聖誕 post, 咪過黎揍下熱鬧囉

其實入哩部機黎夾 av, 已經預左有一堆人會笑我係傻仔, 膽夾 av 邊 work 架?
不過唔緊要, 玩既係我自己同我老細...
的而且確, 試左咁多機, o係我個 budget, 真係冇一部俾到佢既感覺我...
而且我都試過用佢夾 av, o係我對木耳底下, 聽唔倒我所擔心既夾聲, 慢聲問題...
對於今次既升級效果我充滿期待! 而家聽緊歌仔喇 ....

轉頭 post 多d 相.
不斷求進步的 AV + HIFI 生活... MA+SVS@SONY+Spark Audio

專業玩家

AV 新丁

好心你啦死野,病到死死下,還去汁紙箱......

Report la...  
cmsjkung 發表於 2009-12-19 21:59

哩兩個禮拜真係病到我傻下傻下...
正好哩一劑靈藥應該可以醫倒我......