設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] 春嬌與志明 , 又想起 Danny 陳百強...

鉑金玩家

psb 發表於 2017-10-3 18:40
多謝 grand 兄 , 可以先試試小弟提過嘅幾隻如"如果大家都擁有海","火鳥",及 "Home" EP。如果 ...

火鸟专辑里的歌曲也蛮不错的, 可惜现在已买不到了,psb您那张是香港或是台版?

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Msuper + 10 + 10
psb + 20 + 20 小弟嘅係港版首批限量金色封面 :).

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2017-10-21 12:11
火鸟专辑里的歌曲也蛮不错的, 可惜现在已买不到了,psb您那张是香港或是台版? ...

師兄留意淘寶 , 記得楊千嬅"火鳥"係 2012年十大最佳大碟之一,好奇之下認真去試聽,真係唔錯,所以速速俾錢入返隻首批限量金色版 CD+DVD。另一方面當年大獲好評"捧到上天"嘅 Sandy 果隻亦認真試聽好幾遍,但啲音樂唔啱個人口味亦冇興趣買。本人亦好喜歡"火鳥"首歌同 MTV , 多啲相關資訊 (下面 2012年十大最佳大碟可以 download 放大睇)。將幾首心水歌擺埋一齊......早知入多隻紅色版收藏 !

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
NAD + 10 + 10 正到爆
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2017-10-21 12:11
火鸟专辑里的歌曲也蛮不错的, 可惜现在已买不到了,psb您那张是香港或是台版? ...

再分享下小弟首批金色限量 CD+DVD 港版

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Msuper + 10 + 10 2012年出的碟關華星咩事點解有它的logo?.
Grandmaster + 10 + 10 超正

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2017-10-25 20:22
再分享下小弟首批金色限量 CD+DVD 港版

psb兄, 怎會有两种不同金色? 同一张香港首版吗? 曾看过一张深蓝色的?

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
psb + 20 + 20 係同一隻,因為角度燈光反射關係 :).

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2017-10-3 18:40
多謝 grand 兄 , 可以先試試小弟提過嘅幾隻如"如果大家都擁有海","火鳥",及 "Home" EP。如果 ...

週末....曬下分享上一頁/之前提過春嬌嘅一啲相關大碟/EP...

x

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
ernietse + 50 + 50 用家心得
Grandmaster + 10 + 10 照片好清楚

查看全部評分

鑽石玩家

Danny 陳百強再次出現在 "好不容易遇見愛" MTV, 一首好聽 Eric Kwok 動聽感性情歌。認唔認得出現 MV 內嘅係陳百強當年邊一隻卡帶? MV 最後出現嘅還有 Kelly 陳慧琳 , 首歌來自"如果大家都擁有海"大碟 , 小弟個人最喜歡一首主打歌,首歌尾段音樂編曲刻意加長嘅效果好正 , 亦係楊千嬅2015年 "Let's Begin 世界巡迴演唱會"最後唱嘅一首壓軸歌。

x

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
ernietse + 50 + 50 俾個Like你啦

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2017-10-29 15:46
Danny 陳百強再次出現在 "好不容易遇見愛" MTV, 一首好聽 Eric Kwok 動聽感性情歌。認唔認得出現 ...

psb兄, 有没有看过这蓝色封面的?请问是否内地盗版呢?

x

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
psb + 20 + 20 真係未見過有藍色!

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2017-11-3 12:33
psb兄, 有没有看过这蓝色封面的?请问是否内地盗版呢?

Grand 兄,小弟好奇之下上網搵資料,真係見到某 Miriam 粉絲分享其個人"火鳥"大碟 CD+DVD 唔同版本+poster 收藏,真係有藍色版本!估計係金/紅色初期限量版之後出嘅第二版。順便分享小弟最近 Ebay 入嘅 Miriam 兩隻經典華星初期版"夏天的故事"大碟 CD & "Miriam" 大碟 2CD 賣家照片

x

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
NAD + 10 + 10 超正, 一定要加分!
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2017-11-6 20:37
Grand 兄,小弟好奇之下上網搵資料,真係見到某 Miriam 粉絲分享其個人"火鳥"大碟 CD+DVD 唔同版本+poste ...

谢psb指引, 价钱也蛮贵(淘宝)的已网购二手

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 20 + 20 congrats!

查看全部評分

鑽石玩家

好正嘅一首感性情歌,好靚旋律觸動心靈歌詞,相信係佢本人同粉絲好鍾愛嘅,因為每次演唱會 Miriam 都唔會漏咗呢首...

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分