設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 大佬John

[XB360] Silent Hill Homecoming 入手

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

正話重頭打過, 打返Hard mode. 有人o係屋先玩Normal
Normal D怪太易, 但hard又有D吃不消, 成排子彈先KO一隻"煙剷"
不過可以運用下熄燈熄Walkie對付多隻怪, 熄燈同女護士 4P 亂插 都可以一滴不漏 ...
大佬John 發表於 2009-12-20 22:58

你有冇用攻略呢,佢地d友仔個個都話一定要用攻略~~~
所以好奇問吓啫~~你知我係反攻略派啦~~^^

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

我正話o係Youtube睇人點樣melee打煙剷囉, 算唔算?
我去到酒店, 應該只係好開頭, 仲未有卡死位...
地形上既難度同前作差唔多, 比起2集條街短好多, 熟左alt world果D概念都應該識行, 墳場同室內都係一條長走廊, 有D鎖左有D冇鎖咁周圍試下, 周圍都有notes暗示D puzzle點樣開, 到依家為止比較難果個就係fulse箱果五條線好似玩Mastermind咁, o岩顏色就著燈, 比起alone in the dark果個fulse箱難, 不過用一分鐘應該過到

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我正話o係Youtube睇人點樣melee打煙剷囉, 算唔算?
我去到酒店, 應該只係好開頭, 仲未有卡死位...
地形上既難度同前作差唔多, 比起2集條街短好多, 熟左alt world果D概念都應該識行, 墳場同室內都係一條長走廊, 有D鎖 ...
大佬John 發表於 2009-12-21 00:42

我指係睇住攻略打爆機,
因為我一向第一次都係靠自己解謎至爆機,之後爆左先再睇攻略搵野。

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

打呢D野過癮在, load game之後唔知向唔向前好, 有時一出街口有兩條路, 揀左邊可能有怪, 右邊可能有子彈/藥...
不過我呢D人好藤雞, 見到save point一定會save, 就算玩玩下返轉頭同一個save point都要save多次... 我知有D人突登唔save咁密黎令自己緊張D..

三潮玩家

playasia做緊 109.18

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你在官鐵買,我見旺角一八八~

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

打呢D野過癮在, load game之後唔知向唔向前好, 有時一出街口有兩條路, 揀左邊可能有怪, 右邊可能有子彈/藥. ...
大佬John 發表於 2009-12-21 10:21

唔好話你啦,我都好怕死咗及由頭來過,所以我成日打到d怪物及取到好野時後,都會實登返轉頭去save先...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140