設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wman

[喇叭組合] 真正的戲院音效感受

鉑金玩家

matt88p 發表於 2017-8-13 13:27
冇錯啦, 冇錯啦, 我就係想帶出呢樣嘢,  其實我只係想講淨係呢個話題已經可以有排爭論,  好似我自己咁, 本 ...

單憑感覺, set自己鍾意聲音, 邊需要知咁多嘢. 理得人地點講......自己聽又唔係人地聽.

但跟數據, 工程方法, 去設定係可以搵到數據出來調出來的聲場. 但好唔好聽............又係另一回事.

所以無需太認真.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
matt88p + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

AV Equips.
TX-SR875>TX-NR5008>AVR-X7200WA
5. x RB-61
1. x DD-10
2  x RB-61 II (Top Middle L/R)

白鑽玩家

matt88p 發表於 2017-8-13 13:27
冇錯啦, 冇錯啦, 我就係想帶出呢樣嘢,  其實我只係想講淨係呢個話題已經可以有排爭論,  好似我自己咁, 本 ...

睇嚟Matt兄都好肯幫人解答問題同set機
不過遇人就真係要好小心
我上網就見過有條癈柴成日問相位
whatsapp又成日問嚟問去同一問題
成日都以為機上按兩三掣就可以解決到
到whatsapp同電話問嚟問去都聽唔明
就上網借題老作話人問侯佢娘親

之後條癈柴又上社交媒體搵幫手
有某音響工程專家及雜志寫手拍心口話幫佢
當專家寫手中午食飯打畀佢
佢就話唔得閒自己要開工搵食
當專家寫手話不如上門幫佢set
佢就話屋企人唔比陌生人上嚟
專家寫手都一樣係普通人要開工搵食
到佢打比人又話人地一係開工一係瞓覺
叫專家寫手幫佢搵代理攞貨
一個星期覆唔到又上社交媒體開post數人不是
一個星期覆唔到又有幾出奇
我部後級都問咗成個月
總之全世界都欠咗條癈柴

講明先post76應唔會有呢種癈柴會員
自己無做過就唔好自己對號入座
佢娘親留返佢自己好好問候
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2017-8-13 14:43
不過遇人就真係要好小心

唔邊個對號入座先  

完全唔知道內情就話人"條癈柴"

呢位大師人格好有問題

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2017-8-13 14:43
不過遇人就真係要好小心

第一,當日我以經講咗話唔係講你,之後講咗對唔住你唔接受我無辦法

第二,果位“專家”我就唔可兩言三語講因為太長篇,同埋都唔關你事,但你自己完全唔知內情就咁樣話人,你覺唔覺得你好有問題?

我再一次謂當日的事情講 “MDLP對不起”我以經同你道歉
咁你都好應該今日過說話向我道歉??

白鑽玩家

我都叫條癈柴唔好對號入座
條癈柴仲要入又再提比人問候娘親
邊問侯條癈柴個娘親開佢名囉
又要入嚟輕風作浪

白鑽玩家

carreyjim 發表於 2017-8-13 15:12
第一,當日我以經講咗話唔係講你,之後講咗對唔住你唔接受我無辦法

第二,果位“專家”我就唔可兩言三語 ...

乜你係嗰條癈柴咩?
我有問候過你娘親咩?
定係你送上嚟比人問候?
無嘅話你就未食药
向你道乜嘢歉?

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2017-8-13 16:15
乜你係嗰條癈柴咩?
我有問候過你娘親咩?
定係你送上嚟比人問候?

明眼人都知道你講邊個
成件事你根本就唔知道,你就作故仔話人
人哋講兩句廢話就立即走出嚟,咁鍾意同人嘈去街市嘈
重有我由頭到尾都講過話你係問候娘親果個係你,係你
自己走出嚟話人“廢柴”你可唔可恥
睇嚟唔知邊個要食葯

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

人地講緊影音,你“大師”就走出嚟嘈交,比你拗贏咁又點?
大家一定會有鍾意同唔鐘意牌子,你“大師”就鐘意叫人死都用 pioneer+ jbl,人哋樓主都話新手試下玩,你就話人喱樣唔得果樣唔得,你覺唔覺得自己有啲討厭!

黑鑽玩家

白鑽玩家

社交網站條廢柴都算夠曬考順
成日搬佢娘親出嚟幻想想畀人問候
唔講大家都唔知
條廢柴就係要叫專家寫手幫佢定JBL