設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: victor_wong

[討論] 小收穫 大公開 (3月12日 日版 鉄板燒 實物圖)

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

victor_wong 發表於 2013-2-27 09:11
農曆年前後, 入貨唔算多, 最大驚喜係隻美版 007, eBay 入到隻 foxconnect  版紙套版, 亦係全球暫時唯一除咗 ...

好多正嘢
LG65UC97004K,OPPO 205, Lexicon ZX7 x 2,Marantz 8802a,KEF Reference 207/2 (LR) 202/2c (C), R900 (SL/SR) R500 (SBL/SBR) CI2200RR-THX(TFL/TFR), R50(SDL/SDR), Velodyne DD 15 PLUS x 2, SONY WM1Z/JH Layla

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

三月真的很悶, 但勝在有 CHING 們推介靚碟, 才不至於獨守空門. 我不是 陳潔儀 粉絲, 但幾首歌是經典, 值得一聽再聽, 我用 TRUEHD 聽, 103 完全沒有不對口形問題, 聲效感覺也很有包圍感, 可能我的器材未至於試碟級數, 但至少沒有投訴, 也看和聽得開心.

大上海 難得港版沒有 3D 也用了 50G, 廣東話也是原聲配音, 投入感也加強了, 聲畫亦沒有投訴, 近年很多港片也會出美版, 美版有時聲畫有提昇, 但 SF 就可能唔合格, 桃姐就是一個例子.

阿甘正傳 英版全區, 沒有美版比較, 但感覺上眼前一亮, 外掛中字成功, 加上導白有英字, 不需十磅, 絕對抵玩.

鐵盒版 (Glengarry Glen Ross) 拜金一族, 個人喜歡本片, 義無反顧, 全巨星級小型製作,  Jack Lemmon 演出動人, 百看不厭, 實在應該奪得奧斯卡男主角, 鐵盒本身冇內圖, 比較可惜, 但聲效很好, 對白人聲清楚, 畫我覺得僅僅合格, 畫質好像偏軟, 我見網上REVIEW 說很好, 但我同 DVD 比較之下, 畫質分別不算太大, 但還好外掛中字成功, 此碟鎖 B 區. 等待 美版出, 希望會有驚喜.

美版 CC 山椒大夫, 經典要看, 外掛成功, 英版也考慮當中.

另外兩套 Master of Cinema 系列, 英版鎖 B, 但勝在價錢平, 比較美國 Criterion Collection 價錢差一半, 包裝精美, SF 豐富, 如有得選擇, 我會選 Master of Cinema 系列, 反正 女人城 與 鬼婆 都未出 CC 版, 絕對是最佳選舉,剛看了 鬼婆,套戲非常好睇,畫質亦爆燈,外掛中字亦繼續成功,睇得非常開心。多謝 chint 們加分

001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 015.JPG 016.JPG 017.JPG 018.JPG 019.JPG 020.JPG 021.JPG 022.JPG 023.JPG 024.JPG 025.JPG 026.JPG 027.JPG 028.JPG 029.JPG 030.JPG 031.JPG 032.JPG 033.JPG 034.JPG 035.JPG 036.JPG 037.JPG 038.JPG

評分

參與人數 4威望 +38 金錢 +28 收起 理由
player + 8 + 8
Collection + 10 + 10
Ken704 + 10 + 10
herox + 10 精彩Report

查看全部評分

鉑金玩家

應慳不洗,應洗不慳 To be a Better Man

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

勁到呢

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
victor_wong + 2

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

詳細報告,正啊

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
victor_wong + 2

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

herox 發表於 2013-3-13 08:19
詳細報告,正啊

感謝 CHING 加分, 我越來越覺得, 英版碟真係好抵玩架.

黑鑽玩家

victor_wong 發表於 2013-3-13 09:00
感情 CHING 加分, 我越來越覺得, 英版碟真係好抵玩架.

我覺得英版同德版都好抵,又多鐵同平價紙套選擇,唯一擔心係lock b

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

herox 發表於 2013-3-13 09:05
我覺得英版同德版都好抵,又多鐵同平價紙套選擇,唯一擔心係lock b  ...

CHING 唔好擔心, 入部 103 全區版啦, 真係值得架, 好多冇港版碟, 都可以變成中字版架.

黑鑽玩家

victor_wong 發表於 2013-3-13 09:31
CHING 唔好擔心, 入部 103 全區版啦, 真係值得架, 好多冇港版碟, 都可以變成中字版架.   ...

我用緊103 , 有無辦法改全區呢?? 不過唔想硬解拆機

星級玩家

好多正

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

herox 發表於 2013-3-13 10:37
我用緊103 , 有無辦法改全區呢?? 不過唔想硬解拆機

Ching 唔駛擔心,我都係自己開機放入去,5 分鐘搞掂,考慮吓啦 。