設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kkk123

[入耳式] 身痕又想造多對CM

專業玩家

星喚魂 發表於 2017-5-24 14:07
包圍感 同 空間感對我好重要!

個時我仲係用緊846 GE時候, 去左試ANGIE2, 我比佢個空間感拎左我個靈魂{:6 ...

等你聽感!

銀級玩家

師兄有冇試 Empire Ears 對 Zeus XR?

進階玩家

iceivanchan 發表於 2017-5-23 18:08
在這2個星期去試了HEIR 10.A/1964 A12,A10/QDC 8CH/NOBLE KAISER ENCORE, 因想做CM, 而昨晚去完"DXX"試了 ...

師兄用W900聽交響樂?
我聽POP又唔覺得特別好聽

進階玩家

星喚魂 發表於 2017-5-24 10:58
睇完師兄的評價, 我會更想要W900.  

"M120就是比W900的人聲出了一步"

你咁著重低音W900實無死
等你開箱 XD

進階玩家

myhwken 發表於 2017-5-24 17:45
師兄有冇試 Empire Ears 對 Zeus XR?

你問我?
未試ZEUS
規格好誇張,唔知係咪真係咁好

專業玩家

kkk123 發表於 2017-5-24 21:03

是~~聽交響樂

專業玩家

kkk123 發表於 2017-5-24 21:03

聽POP,以現在試到的,我會選M120聽POP, 所以我不知是不是W900還沒RUNIN好的問題

鉑金玩家

kkk123 發表於 2017-5-24 21:05
你咁著重低音W900實無死
等你開箱 XD

我都覺得係(雖然未試).

W900 + Angie 2甘我就2個風格都有啦

不過我都唔會買著啦~~一買又 萬8蚊啦

題外話, VE8都好靚仔!

好靚仔!

好靚仔!

鉑金玩家

iceivanchan 發表於 2017-5-24 15:08
等你聽感!

我今日去左旺角Dxx 到試w900.
我以我ge Angie2+ plussound X6 GPC  VS W900 (3.5mm, 我問佢有無2.5mm比我試,佢話無) 380+AMP做對比

我最大驚喜反而係W900分離度好好好誇張,一開始完全唔習慣, 我覺得分離的太開好似好散甘。之後我再用高輸出繼續聽,一路聽一路聽 反而越來越享受佢ge分離度, 你可以好輕易感受到佢好似每個音位都有專門ge Driver處理;例如 鼓聲,背景音樂,人聲。總之你想專心聽咩野聲都可以輕而易舉甘聽到。

第二就係高音位真係超正!同我Angie2 不分高下。 但重點係!W900只係用緊3.5mm, 如果換埋條2.5mm線 再煲W900多陣 (我覺得Dxx W900未煲夠), 佢個高音效果潛能力會好大!

第3 低音係好, 但反而我自己覺得唔算係佢最強ge賣點(甘當然佢低音都係正ge, 有彈性,絕對自然)

總結係W900 ge分離度同高音係我最大的驚喜! 而且佢基本上所有音節都照顧周到, 如果我唔係用左Angie2都唔夠一年的話,我一早就敗左W900手上。

專業玩家

星喚魂 發表於 2017-5-26 22:42
我今日去左旺角Dxx 到試w900.
我以我ge Angie2+ plussound X6 GPC  VS W900 (3.5mm, 我問佢有無2.5mm比 ...

對~我都覺係未RUNIN好