設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: micma

[討論] SVS 親身經歷及我見 (Part I p.1, Part II p.3)

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

Part 2 開始...

正如屋主咁講...我地係Sofa後面個幾位都覺得有d boom...同埋好似唔見左d 野咁...因套movie 我未睇...所以我唔係好覺

跟住睇埋knowing 地鐵個段....我覺得已經幾正...不過版主及特攻門...都係差d

我自己就覺得都已經唔錯...高音可以去得幾盡但唔刺ear...正....人sound 都幾出...唔錯...Monitor Audio RS Silver Series 真係好得...SVS d超低音嘅惑覺真係好闊..睇d爆炸場面真係feel 到個範圍有幾闊...一流...但我覺得真係震多左d...同埋真係少左d野咁(跟下口水尾先)...冇左d 重點低音...唔夠punch...

跟住聽到線王話d高音發揮得7至8成左右...唔係呀化...我覺得已經超正...如果十成...不得了

話晒都有版主有特攻係度...都要做d野ga

跟住見milk兄去佢個bag 度拎d野出來...E...唔通好似去76 function 咁...有gifts

原來係sound level meter...正....呢個都有得拎...正當我準備舉手答問題之際

聽到milk 兄問屋主開av amp setting menu...調教下...好在未舉手...要冷靜d...可能問題未準備好...一陣先

跟住見到sony av amp 靚靚setup menu....tune 下d speaker d level 等等...

之後再試knowing...e....

d detail 同高音真係出得多左及靚左...booming 都有改善....

咪住...講少左d 重點tim

係大家睇緊點set好d 嘅時候...好靜

竟然聽到屋主最擔心嘅門鐘sound...ding dong

冇錯...你地估對啦...

係secu哥哥問我地可唔可以受埋佢試下...no no no...我自己諗嘅對白only

Secu 哥哥係講...hm..有人Complaint...你地可唔可以細sound d...好在部機係setup menu...冇sound...屋主緊係理直氣壯 回答...冇呀...你聽下

所以...用得郵筒...預左收complaint...冇得走...係套餐

如是者再試多幾套movie...變2等...屋主都好開心有改善

跟住特攻收到call...急急腳走先...可能佢屋企都收到complaint...

跟住大家好隨意咁試下music咁...monitor audio 真係唔錯

跟住線王走近window..發現...點解係白色拖板ga...重要拖上拖tim

跟住熱心版友耐心講解電嘅重要性...最初屋主係扮到咩都聽唔到一樣......我睇你扮得幾耐...之後熱心版友講埋d電點係電箱拉出來..點走線等...屋主係咁點頭...我知佢已經中左電posion la....但另一邊...女屋主個樣就...

熱心人仕continue 走去電箱睇睇先...要climb梯ga...你地話樓低有幾高啦

一打問個電箱...線王...竟然係3相電箱...發達啦...冇可能唔玩獨立電俾AV用

之後就開心咁執野走人啦...多謝Metropolis 熱心招待...我諗佢last night 冇Sleeping都似

多謝收看....哎呀...冇Gift ar...

開心的第一次家訪分享...寫得唔好...多多見諒

評分

參與人數 11威望 +56 收起 理由
otigero + 2
Kelvin + 6 現場一樣
hkbomberman + 8
ryanenen + 6
kleehkg + 4
chhanthony + 2
吉田 + 4
Metropolis + 10 精品文章
hintel + 4
pinkhung + 8 精品文章
maner394 + 2 精品文章

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

後排攻擊, ching你有無上過前排架, 還是長註後排既先, 我病到五顏六色, 睇得醫生都遲左黎, 所以都miss左自我介紹(唔知有無呢個環節),  查實我尋日仲射左波, 不過真係唔想甩底, 所以點都黎一黎
或者都借小小位, 等我 ...
ewartuen 發表於 2009-12-1 23:09

SVS係呢d位好正,不過ultra 1200都唔係流ga wor....地震都得呀.....只係不同演易

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

25# pepsiman

我絕對期待見到你呢個combination, 我之前就係諗買住NSD先平平地, 中段超低唔夠既話, 咪加隻V記囉, 除笨有X!!
Amplifier: Yamaha RX-Z7; Speaker: Dali Ikon6, Ikon Vokal 2, Ikon Onwall; Projector: Sanyo Z3000; Subwoofer: Velodyne Ultra1200; Blu-ray player: PS3 Slim

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

5姐...妳好呀...我係micma呀
係喎...就咁講妳唔知ga wo...穿黑色Nike Jacket + Blue jean + Nike波鞋個個呀...係啦...大家冇介紹tim
micma 發表於 2009-12-1 22:49

Hi Micma,
你係咪一齊去搭火車走嗰位c兄?

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

Hi Micma,
你係咪一齊去搭火車走嗰位c兄?
jasonbiker 發表於 2009-12-1 23:32

yes ar

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

yes ar
micma 發表於 2009-12-1 23:33

咁星期6又會再見!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

micma兄寫得好生鬼呀

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

原來有三相電; 何此av掂, 玩埋two channel直頭ichiban!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

33# hkp1196

之前聽D ching講,玩AV野,第一件事係攪好電呢part, 唔知有無錯呢?
Amplifier: Yamaha RX-Z7; Speaker: Dali Ikon6, Ikon Vokal 2, Ikon Onwall; Projector: Sanyo Z3000; Subwoofer: Velodyne Ultra1200; Blu-ray player: PS3 Slim

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

3相電是玩av 同2ch至愛Metropolis兄吾好浪費佢而且你boss都好nice加多幾條電沒有問題
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A