設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: dxvmon2000

[顯示器] Del!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

進階玩家

本人日前亦決定買 Pan 仔 G , 結果昨日安裝之後, 部機就100分, 可惜一細心check 之下, 發現兩死點! 即刻扣分, 真黑仔! (波馬又唔見中) 我又無叫佢落埋係張單到包0死0光! Sales 話佢地業界個policy 係要將TV 平均分9格, 其他地方要有5點或以上, 或中間個格要有點, 先有得換 (跟D Ching 之前所講差不多) ! 早知唔慳果幾百, 搵番 "凶宒", "老伯會" 或 "忠愚" 買啦! 投訴換機都易D ! 好過而家.........!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

一買可以立刻看到死點,其實第一次裝機,我真係清楚隻眼同師博隻眼,真係0死點.過兩天出現第一粒,過多幾天又多一粒死點,真係救命!師博今次來check多粒死點,又寫report....交比馮先生

來左兩次師博都唔識點解釋!我找維修部江先生,佢都唔多正常!但維修部江先生不是處理換機,要交個case去營業部馮先生,馮先生死都唔換,要五粒先換新機!

"凶宒", "老伯會" 或 "忠愚" 我都有去,要5點,信興話左中間一點都唔換! 其實Sales真係想賺你錢,口快快包0死0光,最後sales叫你找信興d人來check死點,其實d sales以經不負責!

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

我上星期又o向生X買多部P42S10,上星期五收貨後check有2粒死點,星期一通sales有死點,佢即刻幫我按排換機,今日生X黎換機收貨再check0光0死。

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

真係要睇個Sales負唔負責! fooksun兄就真係出門與貴人啦!

高級玩家

真係要睇個Sales負唔負責! fooksun兄就真係出門與貴人啦!
raymond430 發表於 2009-12-2 18:17

唔好咁講 ,只係個sales好人同做到野

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔好咁講 ,只係個sales好人同做到野
fooksun 發表於 2009-12-2 20:23

題外話,個人覺得有時客人嘅態度都有可能會影響到個別Sales用什麼態度對客嘅!

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章

我上星期又o向生X買多部P42S10,上星期五收貨後check有2粒死點,星期一通sales有死點,佢即刻幫我按排換機,今日生X黎換機收貨再check0光0死。
fooksun 發表於 2009-12-2 17:57

Ching, what is "生X"

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

咁而家係咪仲未搵到cmk既sales定係個sales唔認數呀~
真係令人氣憤呀~~
Timka = kaisze
Panasonic 49CX700
Yamaha RX-A1070
Pioneer BDP-430
PS4
Quad 21L + L Center
Mirage Prestige
Sunfire HRS-8

高級玩家

Ching, what is "生X"