設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: Cheong448

[主題新聞] 3賊爆夜冷店 擸走哥哥阿倫黑膠碟

黑鑽玩家

pekkle69 發表於 2016-12-13 16:25
ching,你指yahoo定其他2手市場?

我自己都有買有賣

salute  係單碟,盒set 係幾隻碟,所以盒set 貴過salute 呢點唔出奇,我提出論點係盒set 賣得難過salute, 因salute 音質同受歡迎程度高d, 至於你賣唔出,好講時機;同時你可以用$2000賣盒set,當然啦,bid 你果個而家用$3800~4000賣,只係炒家,而salute 對炒家或fans,收藏價值大一點。。再講多一點,論音質,永遠都係一張大碟音質好過一張精選碟,你看隻salute 母帶比環球輪姦了多少次,按計算也是哥哥所有專輯被輪姦之冠,就知一隻碟的價值比去到什麼位置了
醫局街當時開我$2500 salute.....我采佢都傻 佢收你$1600 ,其實你有賺,因為佢平水都未必有hk人要,除非扑大陸佬

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

今晚 7:30東張西望報導  黑膠碟失竊案

無睇 可 節目重溫膠台

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

manid903 發表於 2016-12-13 19:16
salute  係單碟,盒set 係幾隻碟,所以盒set 貴過salute 呢點唔出奇,我提出論點係盒set 賣得難過salute, ...

點叫得輪姦   不如改凌辱.......

廣告........播預告片段中---失竊黑膠碟---猫王
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

黑鑽玩家

Cheong448 發表於 2016-12-13 19:38
點叫得輪姦   不如改凌辱.......

廣告........播預告片段中---失竊黑膠碟---猫王 ...

昨天k2hd,今天復刻,明天圖膠,後天sacd,大後天 鴨比,大大後天 SHM sacd...下個月應到鴨比膠。。。

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

http://mytv.tvb.com/tc/cat_variety/scoop/286852

每集重溫 2016.12.13 - 《八時入席》煞科宴

深水埗基隆街一間夜冷店遭爆竊,幸好東主太太的近百張黑膠唱片最終失而復得,她透露這些珍藏的價值連城之處,以及舊唱片市場的近年發展。

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果咁都值100K?我一年前响亞苦買都係200蚊5隻倫伯喎!仲要係愛的根源!
根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變

白鑽玩家

byingfung 發表於 2016-12-17 18:08
如果咁都值100K?我一年前响亞苦買都係200蚊5隻倫伯喎!仲要係愛的根源! ...

作大條數,諗住可以claim多d保險嘛!

1萬

白鑽玩家

老而不

我諗起20年前, 拿住呢埋野, 一家家衣冷店拍門求賣的日子
當年一大lot都係得幾十蚊.
要"乞"某些店主"好心" 收留 ,
有位仲同我講已收左成幾個橙箱甘多,

今時今日...哈, 我都唔知講乜好
還是好音樂最好.

鉑金玩家

Cheong448. 發表於 2016-12-13 14:32
有哥哥就唔可以有阿倫

咩事呀?而家唔係80年代喎師兄
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

extremehong 發表於 2016-12-18 11:09
咩事呀?而家唔係80年代喎師兄
(Post76 Android 手機版送出)

extremehong 師兄
回覆你暓里是冒牌貨
果位冒牌貨 正一狗公 周圍遊蕩隨地瀨屎尿