設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[主題新聞] 3賊爆夜冷店 擸走哥哥阿倫黑膠碟

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20161212/56036800

深水埗基隆街312號地下一間夜冷店,今晨9時許,姓歐陽的男負責人﹝63歲﹞報警,指大門鎖被撬走,約100隻黑膠唱片﹝約值10萬元﹞、一部40吋電視﹝約值1萬元﹞ 、5部未拆袋的日本製相機﹝約值1萬元﹞及50隻錶﹝約值3萬元﹞被偷去。警方接報到場調查,案件由深水埗警區刑事調查隊跟進。

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

黑鑽玩家

好坦白說,哥哥的黑膠2手最貴係salute, 約$1200~2000,其他碟約$300 有交易,而麟伯頂籠賣$100~150, 比人偷咗100 隻何來值$100k, 保險公司都識計數同做market research 架,阿叔。。。

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

苦主唔見嘢[心頭好]報失 自己報大數......

事主已經是花甲之年......不是叫阿叔...... 阿公

做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

黑鑽玩家

Cheong448 發表於 2016-12-13 09:14
苦主唔見嘢[心頭好]報失 自己報大數......

事主已經是花甲之年......不是叫阿叔......{ ...

佢話佢自己沒咩野,佢老婆慘d ...  似熟人所為啦......... 假設你同我去爆間鋪,都取易不取難啦,會揀搬走成箱幾十磅的黑膠嗎..... 別忘記重要識專登上閣樓摷......世上沒鬼唔死得人, common sense !! 佢慘唔慘,見仁見智啦,我唔覺囉.......

星級玩家

manid903 發表於 2016-12-12 20:15
好坦白說,哥哥的黑膠2手最貴係salute, 約$1200~2000,其他碟約$300 有交易,而麟伯頂籠賣$100~150, 比人偷 ...

張國榮一套4張唱片應該係告別當年情珍藏版
市價貴過salute

星級玩家

有關譚詠麟最貴及最罕有的黑膠如下, 相信這受害人未必有
1) Hello Solitude 日本本土版帶封條
2) 你的凝望 星馬版 (別名: 阿倫專集)
3) 彈起來, 唱起來 星馬版
4) 楚河漢界 星馬版 (寶記雜錦碟)
5) 忘憂草 (台灣女歌手主唱)

黑鑽玩家

pekkle69 發表於 2016-12-13 12:19
張國榮一套4張唱片應該係告別當年情珍藏版
市價貴過salute

果套野2 手市場來來去去都係由同一賣家持有上架了一年,且有價沒市,成交不到的,不能反映及納入已成交產品之內計算,簡單直接說,個價哂氣!

禁止發言

黑鑽玩家

Cheong448. 發表於 2016-12-13 14:32
有哥哥就唔可以有阿倫

唔係卦...ching...現在係2016 啦wor....重玩呢d ?

星級玩家

manid903 發表於 2016-12-13 14:18
果套野2 手市場來來去去都係由同一賣家持有上架了一年,且有價沒市,成交不到的,不能反映及納入已成交產品 ...

ching,你指yahoo定其他2手市場?

我自己都有買有賣
一年前放左一套崩盒告別當年情珍藏版LP $2000
同期係3台,放salute LP, $1200 放一隻95% new都無人要,一係壓我價$900
谷鬼氣今年年中去醫局街放左salute LP $1600一隻 x 6
自己留一隻

所以我唔認為salute LP 貴過告別當年情珍藏版
平心而論,就算唔計告別當年情珍藏版,
哥哥最貴2手黑膠我認為係咁排

I Like Dreamin' EP > Day Dreamin > 情人箭 =MONICA 彩圖 >salute