設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 睇戲時被踢凳, 忍到出火

1萬

白鑽玩家

老而不

kk1999 發表於 2016-12-30 23:54
我之前其中一次不幸個案:
荃新x地+禾戲院, 時間 2012年4月4日, 下午1:40分, 高舉愛.

老人家通常都有呢種問題.
還是好音樂最好.

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

冇家教就是這樣練成的
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

師兄,我嘅遭遇同你剛好相反,套戲喺Pacific Rim,睇完散埸坐我前面位師奶炳我話做乜成埸戲喺咁踢佢張櫈……我當堂“O”咗,實情我掂都未掂過佢張櫈;果度喺圓方6院,張櫈會震架……師奶,你幾耐冇出嚟睇戲呀!
TV:SONY KD65Z9D
AV Amp:Pioneer LX901
LCR Sur Speaker:Procella P5 x5
Subwoofer:Procella P15A
Ceiling Speaker:TDG NFC-83 x4
Blu-ray player:OPPO 95  OPPO 205
Media Player:Egreat A11
Game Console:PS4 Pro

鑽石玩家

幸好我看戲通常較少這些問題出現, 相信片種不同吧, 我多看戰爭、科幻片多,

如果多看卡通片, 或適合一家大細入場的片多數會中招.

BTW, 現在各院線開場前都以溫馨手法提示觀眾唔好以各樣方式騷擾其他人, 有用卡通人物、有載歌載舞、有CG動畫...各式各樣,

但我反而覺得收到反果, 看到這些訊息而又可理解意思而不騷擾人的人, 其實大多已經清楚明白, 不需再提,

最容易不自覺地騷擾其他人的觀眾 (如小孩、老人家) 就算看完這些提示都未必明白片中意思,何不直接了當作出提醒呢?

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

依家既人邊識睇戲 一係入場就狂食好似餓鬼上身咁 一係就狂玩電話想整盲人地

家教就肯定無架啦 最見得多就係明知自已個小朋友仲細咩都唔明 望到咩都每事問就咪帶佢入場啦 望到條魚又問咩黎 明明庨緊套戲又問開始未或者完場未 佢地父母又叫佢唔好嘈 婡相即係嘈埋一份 好心大個小小教下佢至睇戲啦
(Post76 Android 手機版送出)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

有冇睇黄子華and林海峰 talk show (dvd), 好正,串D人入場遲到.

1萬

白鑽玩家

老而不

kk1999 發表於 2017-1-6 22:52
有冇睇黄子華and林海峰 talk show (dvd), 好正,串D人入場遲到.

其實我發覺以9100%滿座而言,
大多是會早到, 準時(剛剛好)的約十數人, 遲的總是都有十數人.
有次聽仲聽到有遲到人大大聲講"原因"
還是好音樂最好.

黃金玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

重點是 現代的場主 無 GUTS ... 或 怕煩 ... 因自己都是打份工 ... 同客嘈 ... 最終 大老細 都只係怪自己 ... ... 戲院如是 ... 地鐵更廢 ... ...

對就對 ... 錯就錯 ... 今天已沒有人有會出聲 ... 因出了聲都無用 ... ... 反而俾人話多事 ... 甚至搞事 ... ... 久而久之 ... 劣幣驅逐良幣 ... 全世界都越來越亂 ... ... 話事人都吾理 ... (大多都不是現場受害人,只想著收錢) ... ... 員工點理 ... 俾人投訴 ... 工都無埋 ...

所以 ... ... 家庭影院 有市場 ... 宅男女越來越多 ... 宅男女多數都是好人 (善良人) ... ... 不喜爭鬥 ... 好難對抗一班 自私的人 ... 真係連細路都贏吾到 ...
A.C. Spectrum DIY
Sharp LC-52LX830H
Philips BDP 2980
PD-10-K, Foobar
CA 351C
CA 651A
QED Ruby Anniv. Evo. Spk Cable
B

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

hohodog900 發表於 2017-1-1 11:40
師兄,我嘅遭遇同你剛好相反,套戲喺Pacific Rim,睇完散埸坐我前面位師奶炳我話做乜成埸戲喺咁踢佢張櫈… ...

師兄有無嘗試去解釋比呢位大嬸聽呢?
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

專業玩家

依個post真係正,正正講出自己的不快感受