設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: ivanbbq

[1080高清電視] 32'/40' 電視請教

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

wklie 發表於 2016-11-24 10:32
I believe Plus is better than Not-Plus in order to differentiate between different positioning of  ...

明白

我等到12點就打去問下究竟仲有無CX600H
如果無就唔駛諗

有嘅話, 就去SOGO 個PANASONIC 陳列室度睇下同問下

THX ANYWAY

到而家都仲覺得自己有D 傻咗, 明明本來只係睇緊唔駛三千蚊嘅 32' FULL HD, 而家變咗五千以上嘅 40' 4K..........

但係進化條路, 又好似好自然就揀高一級
一開始係 2940 sony 32'
+ 600 變 panasonic 40' 仲要5年保 (呢個其實真係好值得加, 超抵)
再 + 1059 變 4k (呢個都唔算太貴, 而且 4K 果兩個MODEL 可以 TV ANYTIME, 雖然唔知用唔用得著但幾有趣, 去旅行果陣可能用得著)
最後再加 520 就由 DX650H 進化埋做 CX600H

搞搞下就由 2940 變做 5120.....................

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

之前 CX600H 報過價 5120 果個覆話無貨了, 連唔係4K 果部 CS620H 都無

有一間今日仲報緊價 CX600H, 但要 5288............
最新消息, 有報價但無貨嘅, 叫我參考 DX650H, 頂!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

wklie 發表於 2016-11-24 10:32
I believe Plus is better than Not-Plus in order to differentiate between different positioning of  ...

剛剛打去PANASONIC 陳列室度問, DX650H 都有3+3 原色

佢話響DISPLAY 果啲機上面角落果張貼紙都有寫呢個做SELLING POINT

但佢話 DX650H 個 Super Bright Panel 係無 CX600H 個 Super Bright Panel Plus 咁靚, 特別係暗位..........

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Toshiba 同 Sharp除咗平之外, 唔會吸引我買, Sony同Panasonic就要睇你個人口味, 如果只得32吋買FHD算吧除非budget好鬆動另計

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

SonSon 發表於 2016-11-24 13:53
Toshiba 同 Sharp除咗平之外, 唔會吸引我買, Sony同Panasonic就要睇你個人口味, 如果只得32吋買FHD算吧除非 ...

thx

聽大家講完後, SHARP 同TOSHIBA 我已經無考慮了

而家主要係考慮緊 Panasonic 40DX650H 同 40CX600H, 可惜 40CX600H 應該已經無貨

暫時唔計主觀性嘅畫質,
Sony 好處係 4 HDMI
Panasonic 好處係 5 年保養, 同埋有啲唔知實唔實用嘅有趣FUNCTION

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

無得頂, 頭先去匯辣諗住睇下SONY 同PANASONIC

睇完SONY 問佢有無PANASONIC 嘅機
條豐辣荗利當我都係荗利, 答我: "唔賣啦, 樂聲而家無人睇架喇"

跟住後尾想SELL 我三拎

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

俾番個 update 大家, 我落咗單聽日送貨了

Panasonic TH-40DX650H

唔該晒咁多位之前意見

Honorable Mention: kuushun, wklie, SonSon