設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[私人收藏] SAMMI大碟咁靚嘅相,點可以嘥咗佢....

鑽石玩家

突然醒起 Sammi 呢個 post ... 有冇覺得楊千嬅 "Wonder Woman" MV 好似鄭秀文"一半"MV?兩首都正

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
tlsk + 50 + 50 精彩報告!!
JeanJSaw + 10 + 10 超正, 一定要加分!
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

銀級玩家

psb 發表於 2018-3-31 18:46
突然醒起 Sammi 呢個 post ... 有冇覺得楊千嬅 "Wonder Woman" MV 好似鄭秀文"一半"MV?兩首都正  ...

原來係mi粉!
2港后包晒!
幾大食

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
psb + 50 + 50 俾個Like你啦
Grandmaster + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

psb 發表於 2017-3-3 12:14
"Love Is..." , Sammi 嘅經典大碟,攞獎無數,好大驚喜,歌路音樂風格好創新前衛,而家都係好喜歡經常聽, ...

呢隻love is我有
你個盒版幾特別!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
psb + 50 + 50 俾個Like你啦

查看全部評分

鑽石玩家

6/7月好多天后新歌派台 ,  容祖兒 , 楊千嬅 , 鄭秀文 , 謝安琪...... etc. etc.。就快出新碟嘅鄭秀文 Sammi , 新碟全新單曲 1st plug"千年如一日" , 首歌真係幾好 , 唔錯

新歌 [千年如一日]
作曲/作詞:高皓正
編曲:Johnny Yim 嚴勵行
監製:蔡德才@ 人山人海

一拖手 就過了六百天 剛剛相識一秒
我枕邊放滿跟你無數合照
熱吻一年彷如五分鐘 熱愛七年還生疏的抱擁
還未夠鐘 還未夠鐘 年月太匆匆

准我仍然守護你 准我能陪你倒數千億個晨曦
我可用十萬年去預備 每天給予你萬千驚喜
轉眼間白髮回望這生 每一場戲也為你

在那超時空和你相戀 物理不能參詳的計算
誰又看穿? 誰又看穿? 一生一世有那麼短……
熱吻一年彷如五分鐘 熱愛七年來堆積的暗湧
還未看通? 還未看通? 年月太洶湧……

准我仍然守護你 准我能陪你倒數千億個晨曦
我可用十萬年去預備 每天給予你萬千驚喜
轉眼間白髮回望這生 我風光因你起

准我仍然擁護你 准我能陪你飛 看輕我自己
當這世紀都閃過 你於未來亦可找得到我
還像最初 還像最初 一千年與你步過

喜歡你 千年如過一天 光速的戀愛如同飛箭
不敢相信日月如梭 想到最初 怎麼不可時光穿梭
兩鬢斑白情侶不多 一生一世的故事得幾多個
找到我們麼?

一百年仍抱緊你 一百年仍愛戀再不理是非
整個世界都經過 你於平行時空找得到我
還像最初 還像最初 一千年與你步過
一千年太快掠過

評分

參與人數 6威望 +145 金錢 +145 收起 理由
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
Msuper + 15 + 15
JeanJSaw + 10 + 10 超正, 一定要加分!
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
tlsk + 50 + 50 精彩報告!
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡

查看全部評分

鑽石玩家

同千嬅一樣為新碟猛咁影相 .... 泳衣加西裝 , 新碟封面好有新鮮感 , 有番早期久違 Sammi 味道。入咗 Miriam 千嬅呢個禮拜五又要入 Mi。"千年如一日"好正好正 , 而家翻炒同發燒嘅 dumbing down 年代仲可以聽到咁嘅全新音樂創作同動人歌詞 , 更加珍惜支持
http://vod6.hkheadline.com/hkhea ... 3b9cdff1f6613fe.mp4

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +145 金錢 +145 收起 理由
joan_ww + 10 + 10 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 nice
Msuper + 15 + 15 呀服裝指導攪乜,裡面啡肉色外面粉紫好怪!.
tlsk + 50 + 50 超正, 一定要加分!
JeanJSaw + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

星期五, 鄭秀文+Ariana Grande一齊同一日出碟
頂唔住呀

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
psb + 50 + 50 你聽嘅歌手都好多!

查看全部評分

鑽石玩家

Will 發表於 2018-8-14 00:59
星期五, 鄭秀文+Ariana Grande一齊同一日出碟
頂唔住呀

講真 , 呢期都幾削 , 豬頭骨都要啃 , 鬼叫係 fan 咩 .... Cherie 鄭秀文"值得"嘅 , 但點解 side-track 又漏咗首 "Mi" !!!

x

評分

參與人數 7威望 +195 金錢 +195 收起 理由
ernietse + 50 + 50 用家心得
joan_ww + 10 + 10 正帖留分
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
Msuper + 15 + 15 豬頭骨~唔巧禁啦!
JeanJSaw + 10 + 10 絕對認同
tlsk + 50 + 50 報告非常詳盡

查看全部評分

鑽石玩家

做 side tracks 為何又唔記得呢首咁有深度咁好聽電影主題曲"如果你有事"?每次都係靠套 DVD 片尾欣賞呢首咁正嘅音樂 , 套傷感電影同首歌不停 loop 咗最少十次 , keyboard 音樂弦樂好靚....仲係未見天日...

x

評分

參與人數 4威望 +125 金錢 +125 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 一首好歌一部好电影
Msuper + 15 + 15 哈哈,電影都出埋!
tlsk + 50 + 50 用家心得極具參考價值
ernietse + 50 + 50 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2018-8-25 14:48
做 side tracks 為何又唔記得呢首咁有深度咁好聽電影主題曲"如果你有事"?每次都係靠套 DVD 片尾 ...

片终时刘德华是否真的离世?当年不太明白该片结局...

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

如果你有事 sammi版只收錄過在2007嘅LIVE CD/BD/DVD
錄音室版好似未出過CD...