設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] 【意見收集】我地岩岩攪的官方家訪活動, 大家覺得如何呢???

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

chhanthony 發表於 2016-10-21 14:23
好在我重有同你嘅對話記錄,

否則你咁掃法分分鐘無啦啦躺著也中槍。 ...

對唔住

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

sugargar 發表於 2016-10-20 16:30
Nelson 兄所言甚是 ,有米吾代表你識發輝盡套机,返而用心學習玩好套嘢先有成工功感,AE86 用得 ...

學無止境

鉑金玩家

wil-wil 發表於 2016-10-20 15:56
呢點亦係我見到嘅怪現像 ... 有好多新手一部到位買部頂班旗艦機,但就唔多識玩部機。我地提倡就係就算買 ...

咁多位師兄, 我都係抱著這個心態參加呢個活。
正所謂學無止境, 我見到呢個 post 之後第一個感覺就係、好喎! 如果抽中 威廉Sir 上黎教我  tune 機、發達囉!
話曬都玩咗好多年音響,好想知道自己嘅能力去到邊度,set得啱唔啱? 家中的器材發揮倒幾多成呢? 還有下次upgrade 應該重點放係邊?
之前參加過 dolby atmos 嘅示範表演,學到的就是前面一對喇叭的正確擺法。其它缺憾因為裝修同外觀問題,要遲吓先。
之後我戰戰兢兢咁同太座申請, 當佢知道係post76網站啲師兄,佢一口就話同意, 咁我話畀佢知上黎果班 ching 我都係見過幾次咋,唔熟㗎,佢都無理我。
跟住我同班仔女講爸爸下個禮拜有個師傅上嚟考我set機,佢兩個仲鬼咁興奮咁話你都要考試? 我話係!考試!
所以這個千載難逢的機會,我會好好珍惜。襯這兩日假期好好執好間屋, 有啲乜嘢失禮嘢大家當睇唔到呀!謝謝!

評分

參與人數 4威望 +80 金錢 +80 收起 理由
carreyjim + 10 + 10 加油
pac + 10 + 10
wil-wil + 50 + 50
HKWAIYIN + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

carreyjim 發表於 2016-10-21 14:15
第一:我在此澄清我不是講緊MDLD
師兄,不家唔洗估

你不如直接開佢名講邊個
在whatsapp又好
在p76又好
cap返邊個當你係狗
唔好話淨係一個唔係
咁就即係除咗一個之外
就個個都係

白鑽玩家

我地 Post76 一向定為入門網站,到現在都無變過。

我可以話比wil總你知
講AV的話已經早就超越老千網
佢啲主題除咗部份師兄一稿兩投
或比P76更入門師兄發問之外
其他都係幾個老千版主自問自答
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2016-10-21 20:11
你不如直接開佢名講邊個
在whatsapp又好
在p76又好

名我就唔會開, 總之有邀請過我認識我的師兄無關

完
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

MDLP 發表於 2016-10-21 21:19
我可以話比wil總你知
講AV的話已經早就超越老千網
佢啲主題除咗部份師兄一稿兩投

我地有太多野兼顧,的確無追帖漏眼好多情況,但我地的確想對個網多加改善及改變下有問題嘅風氣,麻煩遇到任何狀況或改善提意,pm 或電郵我;同埋比條 link 我了解下個狀態,唔該。

黃金玩家

好呀 有無山葉家訪
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

wil-wil 發表於 2016-10-20 17:30
贊同並多謝你支持!! 個 d 情況我覺得話佢都無意義,點都好難一時三刻改到佢地,如果有講粗口就話我地知處 ...

呢度勝在不論新手老手都肯分享,尤其老手
寫一編佰幾字,幾十張相,真係好睇過官方賣廣
告,亦令呢度变得熱鬥,
ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

MDLP 發表於 2016-10-21 20:11
你不如直接開佢名講邊個
在whatsapp又好
在p76又好

我覺得幫過佢既 Ching 好吾抵⋯
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i